OGROMNO INTERESOVANJE ZA POTPISIVANJE PETICIJE O UKIDANJU ODLUKE O PRIZNAJU KOSOVA: “Prilika da Crna Gora sa sebe skine sramotu koju joj je naneo vrh režima“

navijači

Foto: Tanjug / Srđan Ilić

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Jovan Vučurović istakao je da postoji ogromno interesovanje građana za potpisivanje peticije o ukidanju odluke o priznanju “lažne države Kosovo”.

On je, kako prenose mediji u Crnoj Gori, rekao da je to prilika da „država sa sebe skine sramotu koju joj je naneo vrh režima“, i da je Kosovo za Srbe i Crnogorce „najveća emocija“.

DAR KINESKOM PREDSEDNIKU: Evo šta Vučić nosi na poklon Siju Đinpingu

„I upravo je najsnažnija veza Kosova i Metohije sa Crnom Gorom jer nigde nije tako jaka ’živa snaga kosovske tradicije‘, niko nije živeo Milošem i Kosovom kao NJegoš ili kralj Nikola, i besmrtni junaci, naši preci sa Fundine, Grahovca, Vučjeg Dola, Mojkovca i Skadra“, kazao je Vučurović, preneo je Tanjug.

Najmanje, smatra Vučurović, što Crna Gora može da učini, ne toliko za Srbiju koliko za sebe i svoje pretke, jeste da povuče odluku o priznanju Kosova.

Predsednik Srbije: Imam još jednu ideju koju ću izneti Si Đinpingu, nadam se da se neće smejati (INFO)

Dodaje da je činjenica da je odluka Vlade Crne Gore o priznanju Kosova doneta protivno volji ogromne većine građana, što je, kaže Vučurović, nedavno priznao i premijer Crne Gore Duško Marković.

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor: Tanjug)