ODMAH DOBIO OTKAZ: Policajac Ivan K. je istog dana zaustavio poznatu pevačicu i stavio u džep 50 evra

korupcija

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Zato što je za sebe zadržao 50 evra od saobraćajne kazne, bivši policajac iz Slunja u Hrvatskoj, Ivan K. (51) ostao je bez posla i na zagrebačkom Županijskom sudu nepravosnažno osuđen na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora.

Sud mu je izrekao i bezbednosnu meru obavljanja policijskog posla u trajanju od tri godine. Ivan K. je već prijavljen u Zavodu za zapošljavanje tako da, prema svemu sudeći, ta mera i nema nekog smisla, piše Jutarnji list. Takođe, oslobođen je i plaćanja troškova kaznenog postupka.

[adsenseyu5]

Prema presudi, Ivan K. je u septembru 2014. godine, kao saobraćajni policajac, u Rastokama zaustavio “citroen ksaru” kojim je upravljao Slovenac S. K., a nakon što je S. K. na D1 neovlašćeno preticao druga vozila i naplatio mu kaznu od 50 evra, za šta Slovencu nije izdao potvrdu. Novac je zatim zadržao za sebe.

“MOJE ODLUKE SU SASVIM JASNE“ Danijel (32) je poljubio devojku od 15 godina, pa uzeo bombu: Napisao je posvetu i krenuo da ubije 10 ljudi u kući u Kraljevu! (FOTO)

Tokom postupka Ivan K. je poricao delo, tvrdeći da kaznu nije napisao zato što nije bio siguran da je S. K. počinio prekršaj i da je postupao u skladu s uputstvom nadređenih da ne treba insistirati na sankcioniranju u slučajevima kada bi se teško moglo procesuirati konkretnu osobu.

NOVA HAPŠENJA ZBOG UBISTVA PEVAČICE: Policija privodi ljubavnicu Zorana Marjanovića?

Branitelj Ivan K. je u završnom govoru takođe ukazao na činjenicu da je istog dana kada je zaustavio Slovenca, Ivan K. zaustavio i poznatu pevačicu Natali Dizdar, što ukazuje na profesionalizam Ivana K. u obavljanju dužnosti, bez obzira na to da li su u pitanju poznate osobe ili ne, piše Jutarnji list.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]