ODLAZAK OSNIVAČA MAGAZINA “PLEJBOJ”: Hju Hefner preminuo u 91. godini

Plejboj

Foto: printscreen/instagram

Osnivač čuvenog magazina za muškarce “Plejboj” Hju Hefner preminuo je u 91. godini u svom domu u Los Anđelesu.

Kako je saopštila PR služba magazina, ovaj medijski magnat i milioner preminuo prirodnom smrću u svom domu okružen porodicom, prenosi AP.

Njegov sin, Kuper izjavio je da mu je otac vodio izuzetan i uticajan život, kao svojevrsni medijski i kulturni pionir i predvodnik nekih od najznačajninijih društvenih i kulturnih pokreta našeg vremena, poput slobode govora, ljudskih prava i seksualnih sloboda.

[adsenseyu5]

 Uspeo je da definiše stil života koji leži u srcu “Plejboja”, jednog od najprepoznatljivijih i najistrajnijih brendova u istoriji – rekao je on.

Društvenim mrežama ubrzo su se proširile brojne poruke podrške porodice i osvrti na sve ono što je Hefner doneo svetu u kojem je živeo.

Da podsetimo, Hju je rođen u Čikagu 1926. godine. Služio je u američkoj vojsci u Drugom svetskom ratu, diplomirao na Univerzitetu u Ilinoisu i radio u poznatom “Eskvajeru” pre nego što je objavio prvo izdanje svog magazina.

PORODICA ANGAŽOVALA PRIVATNE DETEKTIVE: Barbara Vitez je živa, i viđena u Mađarskoj?

“Plejboj” izlazi jednom mesečno i donosi fotografije nagih žena, zajedno sa člancima o modi, sportu, proizvodima i javnim ličnostima. Za njega su svoje kratke priče pisali i poznati pisci poput Norman Majler, Artura Klarka, Jan Fleminga, Vladimira Nabokova i Margaret Etvud, Kurt Vonegat, Džejms Boldvim i mnogi drugi.

Brzo je postao po svojim sadržajima seksualno eksplicitnog karaktera, a malo je poznato da je prvi intervju za njega dao muzičar Majls Dejvis. Nakon toga ređali su se ekskluzivni intervjui sa Fidelom Kastrom, Frenkom Sinatrom, Marlonom Brandom i drugim kultnim ličnostima tog doba.

Za “Plejboj” su radili i mnogi poznati fotografi kao što su Ričard Fegli, Vilijem Fig, Arni Frejtag, Ron Heris, Dejvid Meci, Ras Mejer, Pompeo Posar, Suz Randal..

„NISI POŽELJAN U OVOJ KUĆI“: Snežanin sin OTVORIO DUŠU i ispričao kako ga se odrekla majka!

Upitan na šta je najviše ponosan, hefenr je jednom prilikom rekao: “Na to da sam promenio stavove prema seksu. Da divni ljudi mogu da žive zajedno. Da sam dekontaminisao pojam seksa pre braka. To mi pruža veliko zadovoljstvo”.

Ostao je upamćen i po svom motu koji je glasio “Život je kratak da biste živeli tuđe snove”.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Guardian , A.R)

[adsenseyu2]