OBAMIN LOVAC NA DŽIHADISTE STIŽE U BOSNU: Pogodite koji zadatak mora da obavi (INFO)

lovac

Foto: Tanjug/AP, Wikipedia/United States Department of Defense

SAD su prošle godine na predlog predsednika Obame zbog jačanja terorističke organizacije Islamska država, inicirale formiranje Globalne koalicije koja je okupila više od 50 država sveta, a za čelnog čoveka te koalicije Obama je postavio generala Alena

Specijalni izaslanik predsednika SAD Baraka Obame za Globalnu koaliciju borbe protiv Islamske države general Džon Alen ovog vikenda posetiće Bosnu i Hercegovinu.

Alen će imati susrete sa zvaničnicima u vezi sa svojom misijom,kako navode iz Kancelarije za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Sarajevu.

Da podsetimo, Sjedinjene Države prošle godine su na predlog predsednika Obame zbog jačanja terorističke organizacije Islamska država inicirale formiranje Globalne koalicije koja je okupila više od 50 država sveta koje se zajedničkim snagama bore protiv ISIL-a, a za čelnog čoveka te koalicije Obama je postavio generala Alena.

Na spisku partnera se našla BiH, a svoj doprinos dala je tako što je donirala municiju za borbu protiv ISIL-a. Razlog za zabrinutost strani zvaničnici imaju zbog velikog broja državljana BiH koji se bore pod zastavom terorističke organizacije ISIL.

Inače, Alen je jedan od najiskusnijih američkih generala (rođen 15. decembra 1953. godine), a prema zvaničnoj biografiji koja je objavljena na stranici Stejt Departmenta, u Avganistanu je upravljao sa oko 150.000 vojnika, a učestvovao je i u operacijama tokom intervencija na Balkanu i Karibima.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(avaz.ba)

 

1 Comment on "OBAMIN LOVAC NA DŽIHADISTE STIŽE U BOSNU: Pogodite koji zadatak mora da obavi (INFO)"

  1. ahhahaha koje komedije stvorili isil sad ko fol pa recite prebacujemo isil borce u bosnu i evropu…..

Comments are closed.