NOŽ U LEĐA: NATO osudio špansku podršku “Admiralu Kuznjecovu” (INFO)

Nosač aviona

Foto: Tanjug/AP

Španija se suočava sa međunarodnom osudom dok se sprema da isporuči gorivo flotili ruskih ratnih brodova u luci Seuta, piše danas “Gardijan”.

Političari i vojni zvaničnici osudili su špansku podršku Rusiji, dok je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da Madrid treba da razmisli o svojim postupcima.

Španski mediji objavili su da će ratni brodovi grupe predvođene nosačem aviona “Admiralom Kuznjecovim” preuzeti jutros gorivo i namirnice u luci Seuta, španskoj enklavi na severu Afrike, nakon prolaska kroz Gibraltarski moreuz.

[adsenseyu4]

Zvaničnici NATO-a očekuju da će flotila nakon toga isploviti u pravcu istočnog Sredozemlja i pojačati vazdušne udare na Alep, u kome je blokirano 275.000 ljudi.

vojnici

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Stoltenberg je rekao da će ruska borbena grupa brodova koja je prošle sedmice prošla kroz Lamanš “verovatno biti korišćena za bombardovanje civila u gradu Alep”.

“Svaka zemlja treba sama da odluči da li ti brodovi treba da dobiju namirnice i gorivo u različitim lukama na putu ka istočnom Sredozemlju”, rekao je on.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Srna)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]