NOVO TRAMPOVO VOZILO: Evo šta je sve Tajna služba zahtevala da sadrži predsednički automobil (VIDEO)

Tramp

Foto: printscreen/youtube

Predsednik SAD Donald Tramp uskoro će se voziti predsedničkim vozilom potpuno nove generacije, koje je konstruisano u okviru programa koji košta gotovo 16 miliona dolara.

Prototip ovog specijalno izrađenog “kadilaka” viđen je na javnim putevima u probnoj vožnji, umotan u kamuflažni crno – beli dezen.

Kako prenosi Fox News, reč je o jednom od nekoliko državnih vozila koja Dženeral Motors pravi na osnovu ugovora od neverovatnih 15,8 miliona dolara sa američkom Tajnom službom.

“Ispunili smo zadatak i sada smo predali vozilo klijentu” rekao je predsednik Kadilaka Johan de Niščen.

MILO ĐUKANOVIĆ: Srbija ne odlučuje o Kosovu!

I portparol Tajne službe je potvrdio da “program konstrukcije nove generacije predsedničkih limuzina ide po planu, uključujući i ugradnju sve dodatne opreme koju je tajna služba zahtevala”.

“Javnost će biti u prilici da vidi nove limuzine u upotrebi krajem ovog leta”, rekao je.

FOTO: AP / SUSAN WALSH

Detalji vezani za novo vozilo se čuvaju u tajnosti, ali neki izveštaji navode da više liči na oklopno vozilo nego na luksuznu limuzinu. Vozilo će biti otporno na napade balističkim, eksplozivnim i hemijskim oružjem.

Navodi se i da će biti opremljen najnaprednijim komunikacijskim sistemom, zalihama medicinske opreme za hitne slučajeve, navodno uključujući i zalihu krvi Trampove krvne grupe.

MODEL „DVE NEMAČKE“: Kako bi izgledao na primeru Srbije i Kosova?

Kadilak je izradio sve predsedničke limuzine od 1993. na ovamo.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Fox news)