NOVO ORUŽJE MOSKVE: Ruski ubica satelita nova muka za Pentagon (INFO)

satelit-ubica

Foto MO.RU

Kremlj sprovodi veliku modernizaciju borbenih snaga i ojačava granice, pre svega na severu i jugozapadu. Na kraju 2017. armija će imati 60 odsto savremenog naoružanja. Putinu uskoro plan za period do 2025.

DOĐE li do rata u bližoj budućnosti vodiće se novim tehnologijama, a modernoj vojsci neće se moći suprotstaviti puškama i automatima.

[adsenseyu5]

Najvažniju ulogu imaće informacije dobijene iz kosmosa o premeštanju protivnika i pripremanju operacija, kontroli vazdušnog prostranstva, kao i upravljanje i navođenje krilatih raketa – prognoza je donedavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Viktora Bondarjeva, sada predsednika Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije tj. ruskog senata.

NEVEROVATNA REAKCIJA: DEČAK IZAŠAO IZ ŠKOLSKOG AUTOBUSA I POJURIO PRAVO POD KAMION (VIDEO)

– U toku operacije u Siriji naučili smo da ratujemo na novi način – rekao je general Bondarjev. Ruskom strateškom nosaču raketa TU-160, dodaje, nema ravnog na svetu i obnoviće se njegova proizvodnja.Naravno, biće modernizovan toliko da će i narednih 40 godina biti superioran.

[adsenseyu1]

– U poslednjih pet godina Rusija je lansirala 55 kosmičkih satelita vojne namene pomoću kojih je ojačala kontrolu rejona u kojima se nalaze američke balističke rakete. Ti sateliti su proširili kontrolu zona u kojima patroliraju podmornice drugih zemalja – izjavio je načelnik Generalštaba oružanih snaga Rusije, general armije Valerij Gerasimov.

SVE VEĆE POVERENjE U ARMIJU

REZULTATI najnovijeg istraživanja u Ruskoj Federaciji pokazuju da je poslednjih godina poraslo poverenje stanovništva u vojsku.

Čak 93 odsto građana Rusije je uvereno da u slučaju realne opasnosti od napada agresora armija može da zaštiti narod i zemlju.

Najveće dostignuće oružanih snaga je njena modernizacija, a zatim uspesi u ratovanju u Siriji. Poređenja radi, 2012. efikasnost oružanih snaga pozitivno je ocenjivalo 52 odsto građana, a sada čak 88 odsto.

NA DRUGOJ strani, komandant Kosmičkih snaga SAD general Džon Rajmond ističe da Amerikanci rade u više pravaca u efikasnom sprečavanju ruskih vojnih satelita, od promene putanje pa do primene kinetičkog oružja. I najavio je da će do 2030. imati flotu kosmičkih aparata koji će otkrivati i sprečavati potencijalnu opasnost.

Ruske kosmičke jedinice su nedavno isprobale satelit koji je sposoban ne samo da menja orbitu nego i da se spoji sa drugim satelitom. Tako se nedavno probni ruski satelit odvojio od platforme “Kosmos-2519”. Posle obavljenog posla vratio se na platformu.

[adsenseyu5]

U Pentagonu su svesni da će Rusija i Kina uskoro moći da obore bilo koji američki satelit, o čemu je u januaru na Stenfordskom univerzitetu govorio general Džon Hajten, načelnik Strateškog komandovanja američkih oružanih snaga.

Kinezi su testirali rakete za obaranje “sputnika” 2005. godine, kao i 2007, kada je direktnim pogotkom uništen meteorološki satelit, a do sada su izveli osam gađanja takvim raketama.

SMRT KOJA JE ZAPREPASTILA NOVI SAD: U 1.10 iza ponoći je neko pozvonio, znao sam da mi je sin ubijen. Na ulici. METAK U GLAVU (FOTO)

Prateći ruske opasnosti, Amerikanci znaju da su u decembru prošle godine ispitivali raketu “nudolj”, koju je napravio koncern “Almaz-Antej”, i da je od pet gađanja tri bilo uspešno. U Pentagonu tvrde da će ruska raketa “nudolj” uništavati telekomunikacione i navigacione satelite.

Da podsetimo, efikasnost američkih raketa zasniva se na navigacionom sistemu GPS i strateška avijacija SAD zavisi od rada njihovih satelita. Za navigaciju su potrebna najmanje 24 satelita, a ukoliko protivnik uništi tri ili četiri satelita sistem navigacije će imati “rupe”.

[adsenseyu1]

ZAMENIK ministra odbrane Rusije Jurij Borisov u intervjuu “Vojnoindustrijskom kuriru” je objasnio šta će armija do 2025. godine dobiti od novog naoružanja.

Prioritet su strateške atomske snage, jer su one glavni faktor odvraćanja neprijatelja.

Drugi prioritet je razvoj visokopreciznog oružja, a treće su kosmički sateliti koji daju precizne informacije i pomažu navigaciji. Važan je i razvoj bespilotnih letilica.

JEDNOSTAVNO, MORATE PROČITATI: VLADIMIR GRBIĆ USIJAO INTERNET, o njegovoj poruci o ljubavi još se diskutuje

Na kraju 2017. ruska armija će imati oko 60 odsto savremenog naoružanja. A do kraja novembra predsedniku Putinu biće predstavljen program naoružavanja u periodu 2018-2025. .Rusko ministarstvo odbrane planira da do kraja godine na kosmodromu “Pleseck” dva puta ispita interkontinentalnu balističku raketu RS-28 “sarmat”.

Ona je za Ruse izuzetno važna jer konstruktori tvrde da zbog njene superbrzine nijedna PRO ne može da je zaustavi. Tu raketu ruska armija bi trebalo da koristi u naoružanju najkasnije od 2020. godine, a nije tajna da će se bunari sa takvim raketama nalaziti na jugu Sibira, u Krasnojarskom kraju i Oremburškoj oblasti.

[adsenseyu1]

RATOVI koji su vođeni poslednjih dvadesetak godina pokazuju da raste važnost avijacije. Zbog toga su Rusi modernizovali nosače raketa TU-160 M i TU-95 MS, koji sada imaju bolje radare i elektroniku, kao i moćnije motore.

Zbog gomilanja vojske u istočnoj Evropi pripremljen je adekvatan odgovor. Samo Zapadni vojni okrug je dobio u pet godina 185 aviona i helikoptera. Rapidno se povećao broj aviona koji mogu da nose i gađaju krilatim raketama.

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj doživeo je moždani udar , Greg Popovič mu pomaže u oporavku! (INFO)

RUSIJA je ojačala i svoje severne granice, formirajući grupu jedinica na Arktiku. Severna flota je dobila minulih godina 23 broda i plovila. Moderna podmornica “Jurij Dolgoruki”, naoružana moćnim raketama, upravo je bazirana u severnom delu Rusije, kao i mnogonamenska atomska podmornica “Severodvinsk”. Narednih godina biće modernizovane još dve podmornice.

NAJVIŠE JE OD SVIH VOLEO: On je bio prvi SUPRUG Milene Dravić i danas ima 93 godine! (FOTO)

Za obnovu moći ruskih armije i flote troši se ogroman novac, ali građani su svesni da oni mogu da sačuvaju teritoriju i spokojno rade i žive samo ako je potencijalni agresor svestan kako je naoružan i snažan ruski vojnik.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Branko VLAHOVIĆ/Novosti)

[adsenseyu2]