NOVI NAPAD U TURSKOJ: Eksplodirao autobus, IMA NASTRADALIH

Foto; Printscreen/tviter

Foto; Printscreen/tviter

Ranjeno je 25 ljudi nakon eksplozije autobusa ispred univerziteta u gradu Kajseri u centralnoj Turskoj, a kako prenosi Rojters ima i nastradalih.

Za sada nema preciznih podataka o žrtvama, piše Raša tudej.

Eksplozija se dogodila jutros u trenutku kada je autobus prolazio pored automobila punog eksploziva u blizini gradskog univerziteta.

Nije bilo zvanične izjave o tome šta je izazvalo eksploziju, ali jedan od svedoka navodi kako je eksplodirao automobil u neposrednoj blizini autobusa, pa je to dalje prouzrokovalo nesreću.

[adsenseyu4]

Autobus je prevozio civile i vojnike van dužnosti, a do eksplozije je došlo u blizini autobuske stanice u kampusu Univerziteta Erčijes u Kajseriju, navodi turska televizija NTV.

Lokalni bolnički izbori potvrdili su da ima mrtvih i ranjenih, prenosi Rojters.

Na prvim televizijskim snimcima vidi se olupina autobusa u dimu, navodi AFP.

Bezbednosni izvori su saopštili da su ambulantna vozila upućena na lice mesta posle eksplozije.

[adsenseyu1]

Kajseri je jedan od glavnih gradova središnje Turske, ključno industrijsko središte koje se, inače, smatra mirnom oblašću.

Nalazi se zapadno od jugoistočnih područja zemlje gde su proteklih meseci vodjene borbe izmedju kurdskih ekstremista i bezbednosnih snaga.

Do najnovijeg incidenta je došlo nedelju dana nakon što je u dvostrukom bombaškom napadu kurdskih ekstremista ispred stadiona u Istanbulu ubijeno više od 40 ljudi, a ranjeno najmanje 100.

U Turskoj je tokom ove godine izveden niz pogubnih bombaških napada, za koji se krive i džihadisti i kurdski ekstremisti.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Russia Today , Tanjug)

[adsenseyu2]