NIJE MOGAO DA TRPI PROVOKACIJU: Evo kako je srpski golman oteo i bacio zastavu koja veliča veliku Albaniju (VIDEO)

golman
Bivši Zvezdin golman, svojevremeno i čuvar mreže omladinske reprezentacije, Vilson Caković, bio je u centru pažnje ovog vikenda u Albaniji.

Ovaj 24-godišnjak, koji je posle odlaska iz Zvezde igrao za Balkan, pa švedski Jonkoping, od 2013. nastupa za albasku Apoloniju Fjer, na čijem poslednjem meču je izbio skandal.

U jednom trenutku, kada je dosuđen penal za gostujuću Tiranu, koja je doputovala kao favorit jer je četvrta na tabeli, a Apolonija pretposlednja, deveta, jedan domaći navijač stao je između Cakovića i izvođača najstrože kazne – i pritom je nosio ne baš klasičnu albansku zastavu.

Na crvenoj podlozi je, ispod crnog dvoglavog orla, pisalo “Bez Kosova i Čamerije nema Albanije” (Čamerija je albanski topnim za teritoriju koja obuhvata albanski jug ali i severozapad Grčke, u kome žive “Čami” (Albanci)).

[adsenseyu4]

Caković je pritrčao, oteo zastavu, posle čega su se na njega okomili i njegovi saigrači i poneki fudbaler gostujuće Tirane, koja je na kraju trijumfovala sa 0:2.

Vilson Caković, rođen u Gornjem Milanovcu 22. februara 1991, istakao je posle meča da je, prosto, bio nervozan.

Foto: Printskrin

“Jednostavno sam hteo da igramo, nisam imao problem sa samom zastavom, već sam želeo da sklonim čoveka sa terena kako bi se fudbal igrao. Nisam ni video da je to albanska zastava, taj čovek ju je jednostavno zaklonio telom”, rekao je Caković koji se osvrnuo i na položaj koji ima u toj zemlji:

“U Fjeru sam zaista srdčano dočekan. Narod, navijači, uvek su me bodrili jer su me smatrali kvalitetnim i jednim od najboljih članova ekipe. Sviđa mi se u Albaniji i ne mislim da će mi se moj boravak ovde završiti zbog toga što se desilo. A kada je već reč o našim dvema zemljama, mislim da nijedan srpski navijač ne bi napao albanskog fudbalera”, rekao je Vilson Caković

[adsenseyu1]

Za njega trenerr Artan Mersđiši kaže da nije postupio kako treba:

“Igrači ne treba da se mešaju u takve stvari. Naš golman je uradio nešto veoma pogrešno, kao i naši radnici obezbeđenja. Prosto, iako je ovo (utrčavanje navijača sa zastavom) bio klupski problem, naš golman je uradio nešto što je neprihvatljivo”, rekao je Mersdiši.

Što se čoveka koji je utrčao u teren tiče, lokalni mediji javljaju da je on sa zastavom i onom porukom na njoj utrčao – jer želi domaći fudbal bez stranaca.

(Blic)