NIJE DOSTUPAN JAVNOSTI: Prvi snimak misterioznog Teslinog tornja snimljenog u blizini Moskve! (VIDEO)

rusija
U šumi u okolini Moskve nalazi se misteriozni Teslin generator (Tesla Tower) koji je po prvi put iz vazduha zabeležio dron. Reč je o ogromnom impulsnom generatoru, inače jednom od najjačih na svetu.

Pomenuti generator izgradio je ruski Institut za električno inženjerstvo 70-ih godina. Cilj ovog projekta je bio da se napravi mašina koja će testirati efekte koji munje imaju na avione.

RUSI UPOZORAVAJU HRVATSKU: Prekinite da vrbujete svoje građane za rat u Ukrajini!

Pored toga, planirano je da se mašina koristi za testiranje elektromagnetnog pulsa (EMP), kao i da se ispita kakav efekat nuklearne i solarne eksplozije imaju na prevozna sredstva i elektroniku.

Teslin generator može da veštačkim putem napravi munje dugačke 150 metara. Generator je toliko moćan, da može da “ispusti” energiju, koliko i sve fabrike u Rusiji zajedno, uključujući i one nuklearne. Doduše, ovaj efekat može da traje samo 100 mikrosekundi.

[adsenseyu4]

Struktura ove zanimljive mašine podseća na nešto vanzemaljsko, pa su se brojni teoretičari zavere proteklih decenija interesovali za šta on zaista služi. Teslin generator nije dostupan javnosti.

Pogledajte video:

[adsenseyu1]

(rt.com)