Neverovatno: U 90. godini i dalje vežba, oduševiće vas najstarija gimnastičarka na svetu! (VIDEO) (FOTO)

baka

Foto: Printscreen Youtube/Guinness World Records

Joana Kvas je pobedila 11 puta na nemačkom seniorskom prvenstvu u gimnastici, a to nije promaklo zvaničnicima Ginisove knjige rekorda

Nemica Joana Kvas ima 89 godina i najstarija je gimnastičarka na svetu. Ovim sportom je počela da se bavi još kao devojčica.

U komšiluku je imala park u kojem je bilo dosta sportskih sprava i tamo je počela ozbiljnije da vežba, sve vreme dobro se zabavljajući.

[adsenseyu5]
“Zbog preseljenja i brojnih obaveza, vremenom sam prestala da vežbam. Onda sam postala nastavnik fizičkog vaspitanja i dosta sam radila sa decom. Nažalost, moja rođena deca nisu postali gimnastičari”, kaže Joana koja ima otkriva koja joj je omiljena sprava:

“Volim razboj jer imate dve šipke za koje treba čvrsto da se držite. Lakše je od grede i trenutno mi je omiljena sprava”, objašnjava ova superbaka koja o tajni svoje dugovečnosti kaže:

“Hranim se zdravo, ni previše, ni premalo i jedem dosta zeleniša“, otkriva gospođa Kvas, koja je oborila Ginisov rekord kao najstarija gimnastičarka.

[adsenseyu1]

“Bila sam šokirana time. Pretpostavljam da su me pronašli jer sam na nemačkom seniorskom prvenstvu pobedila 11 puta. Nakon toga su me pozvali u Rim, gde sam nastupala u televizijskoj emisiji. Uzbuđena sam što sam se našla u Ginisovoj knjizi rekorda i što su moji uspesi prepoznati i nagrađeni na taj način”, kaže Joana.

(Stil)