NEVEROVATNA RETORIKA IZ BELE KUĆE: Ove reči Donalda Trampa NIKO NIJE OČEKIVAO (INFO)

Amerika

Foto: Printscreen/youtube

Američki predsednik Donald Tramp objavio je na Tviteru da će “sve biti u redu između SAD i Rusije” i da će “nastupiti trajni mir”.

– Stvari će se rešiti između SAD i Rusije. U pravo vreme, svi će se dozvati pameti i nastupiće trajni mir – napisao je Tramp.

Ovaj tvit mogao bi da bude najava smirivanja tenzija između Rusije i SAD nakon obostranih optužbi vezanih za napad hemijskim oružjem U Idlibu u Siriji koje su atmosferu dovele do usijanja.

 

[adsenseyu4]

Tramp je optužio Rusiju da je podržala “životinju Asada”, a iz Rusije je stigao odgovor u vidu veta na rezoluciju UN o Siriji.

Untitled

Oštrih reči bilo je i na tokom prve zvanične posete američkog državnog sekretara Reksa Tilarsona Moskvi gde se sreo sa ruskim šefom dimplomatije Sergejom Lavrovim i predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

“Imam povrenja u Kinu”

Prethodno, Tramp je tvitovao i o Kini i Severnoj Koreji, sa kojom su tenzije takođe na visokom nivou nakon što je jurišna flota američkih razarača poslata na vojne vežbe sa južnokorsjkom mornaricom.

– Imam veliko poverenje da će se Kina na odgovarajući način pozabaviti Severnom Korejom. Ukoliko nisu u stanju da to učine, SAD sa saveznicima će to učiniti – napisao je Tramp.

Ovaj tvit je usledio nekoliko dana nakon susreta sa kineskim predsednikom Si Đipingom.

(Dnevne.rs/Izvor:M.B.,Blic.rs)

 

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]