NEVEROVATNA PRECIZNOST: Džaiš Al-Fat, teroristička grupa zbrisana sa lica zemlje (VIDEO)

rakete
U vazdušnim udarima, ruski avioni su kompletno uništili komandni centar sirijske islamističke grupe „Džaiš Al Fat“ u provinciji Hama, saopštio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

„U severoistočnom delu Kafer Zeita, u Hami, bombarderi Suhoj Su-24 napali su komandni centar koji pripada terorističkoj organizaciji Džaiš Al-Fat.

Vazdušni napadi su rezultirali potpunim uništenjem komandne jedinica te organizacije (koja je u sastavu islamističkih grupa koje predvodi Al Nusra front – sirijski ogranak Al Kaide) u regionu i ekstremisti su morali da pobegnu iz te oblasti“, naveo je Konašenkov, javila je ruska novinska agencija Tass.

[adsenseyu5]

Tass dodaje da su avioni ruske avijacije, u proteklih 24 sata, u Siriji nastavili sa vazdušnim udarima na infrastrukturnim objektima Islamske države (IS).

„Sa aerodroma Hmeimim, ruski bombarderi su imali 39 letova i izvršili 60 napada na 51 cilj u provincijama Hama, Latakia, Damask i Alepo“, rekao je Konašenkov i dodao da su uništena ukupno četiri komandna centra, šest skladišta municije, minobacačka baterija, dva podzemna bunkera i 32 terenska kampa terorista.

Tass takođe prenosi saznanja ruskog Ministarstva odbrane da komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete Sirijcima da će pucati i ubiti članove njihovih porodica, ukoliko odbijaju regrutaciju.

„Sirijski ekstremisti terorističkih grupa demonstriraju masovno dezerterstvo na istoku i severoistoku zemlje. U provincijama Idlib i Hama komandanti terorističke organizacije Džabhat-an-Nusra prete lokalnim ljudima da će ubiti njihove porodice ukoliko muškarci odbiju prisilnu regrutaciju“, navodi Konašenko.

U sirijskoj provinciji Raka, ekstremisti Islamske države najavili su potpunu mobilizaciju muškaraca starosti od 14 godina, javlja Tass.

[adsenseyu1]

(Tanjug)