NEVEROVATAN PODUHVAT: Od pećine napravio fantastičan topli dom! (FOTO, VIDEO)

pećina

Foto: Printscreen Youtube / Barcroft TV

Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. Upravo me je ona podsetila da treba da pazim na sebe i svoj život, objasnio je Anđelo motive preseljenja u pećinu

I dok bi se mnogi u njegovoj situaciji prepustili malodušnosti, Anđelo Mastropjetro je kao 29-godišnjak u svojoj dijagnozi pronašao novi smisao života. Odlučio je da užurbani život na gradskom asfaltu prepun stresa zameni životom u pećini staroj ni manje, ni više, nego – 250 miliona godina.

Na nju je prvi put “naleteo” sasvim slučajno, kada je s prijateljima usred šume tražio sklonište od kiše. Deset godina kasnije, kada se iz Australije vratio u Veliku Britaniju, u novinama je video oglas za tu istu pećinu u kojoj su ljudi inače počeli da žive pre 800 godina.

OSTAVIO JE MUŽ JER NIJE MOGLA DA RAĐA: Radica se udala za Vladana i rodila mu četvoro dece (FOTO)

Poslednji stanovnici napustili su je 1940. godine i od tada je prazna. Bez previše razmišljanja, Anđelo ju je kupio za nešto preko 81.000 evra. Pred njim su bili meseci teškog rada, kopanja i bušenja.

Foto: Printscreen/youtube

Svojim rukama je iz nje izbacio oko 70 tona kamena i to je bio samo početak. U svoj novi dom trebalo je da uvedekanalizaciju, struju, vodu i grejanje. Ali, uspeo je. Sagradio je dom u Vusterširu, u Velikoj Britaniji, na kojem mu danas zavide mnogi.

Foto: Printscreen/youtube

“Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. Upravo me je ona podsetila da treba da pazim na sebe i svoj život. Želeo sam i trebalo mi je mesto gde ću moći da budem i zdraviji, ali i srećniji”, objasnio je Anđelo motive preseljenja u pećinu.

“Moj dom se sada nalazi na prekrasnoj lokaciji koja jednostavno podiže duh i zbog koje se osećaš bolje. I dok sam od najbližeg supermarketa udaljen tek nekoliko kilometara, u isto vreme sam u dalekoj, dalekoj prošlosti.

TERORISTA OVK SASUO 28 METAKA U ZORANA NA KOSOVU: Poslednje što je izgovorio: „Čuvajte mi sina“, a onda se pomolio Bogu

Lokacija na kojoj se nalazi pećin/kuća navodno je inspirisala i samog Tolkina dok je kreirao Međuzemlje za “Gospodara prstenova”, a smatra se jednom od najstarijih kamenih naseobina u Evropi. S 29 godina mi je dijagnostikovana multipla skleroza, a sada s 37 sam – pećinski čovek. Moje prezime zapravo znači “majstor kamena”, to mi je očigledno bilo u krvi”, zaključio je danas preporođeni Anđelo.

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/Izvor:24sata.hr)