NEŠTO SE SPREMA! Tači objavio slike sa ruskim predsednikom i tvrdi da je od njega dobio JASNU PORUKU O KOSOVU (FOTO)

taci

FOTO: TWITTER/HAŠIM TAČI / SCREENSHOT

Posle problema koji je nastao zbog rasporeda sedenja svetskih lidera na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu, prevashodno zbog toga što se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza predsednika Rusije Vladimira Putina, došlo je do zvaničnog susreta Putina i Tačija.

Javnost je o tome obavestio sam Tači, na svom Tviter nalogu, gde je podelio niz fotografija sa tog susreta, ali i detalj njihovog razgovora.

Naime, Tači je uz fotografije na kojima se vidi rukovanje i razgovor sa ruskim predsednikom, napisao:

– U Parizu sam se sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom sa kojim sam razgovorao o dijalogu o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova i sveobuhvatnom, prevnoobavezujućem sporazumu. Na ovu temu, predsednik Putin je bio jasan: “Ako vi (Kosovo i Srbija) postignete mirovni sporazum, Rusija će ga podržati” – napisao je Tači.

Tačijev tvit prenela je ruska agencija Tass, uz napomenu da “Kremlj nije izdao nikakvo saopštenje o tom susretu”.

Na ceremoniji obeležavanja završetka Prvog svetskog rata u Parizu došlo je do negodovanja i nazadovoljstva među prisutnima zbog protokolarnog rasporeda sednja.

Zbog činjenice da se kosovski predsednik Hašim Tači našao u drugom redu, odmah iza lidera najmoćnijih zemalja, među kojima i Putina, diplomatski predstavnici mnogih zemalja tražili su objašnjenje od Francuza. Francuzi su objasnili da je raspored pravljen po abecednom redu.

Zbog problema sa rasporedom sedenja danas se oglasio i francuski ambasador u Beogradu Frederik Mondoloni, koji je uputio izvinjenje srpskom narodu i predsedniku Srbije, zbog, kako je rekao, protokola i rasporeda sedenja na svečanosti obeležavanja Dana pobede u Parizu. Više pročitajte u posebnoj vesti.

Majka preminule male Nađe najavila protest ispred bolnice i objasnila zašto je objavila status o Darku Laziću i lekarima koji je podelio Srbiju

Koha: Ideja o podeli Kosova Tačija dovela u “krilo Putina”

Prištinska Koha piše danas da se predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači i u Parizu zalagao za ideju podele kosovske teritorije i da se zahvaljujući tome, kao neko ko bi trebalo da se zalaže za kosovsku nezavisnost, našao u “krilu (ruskog predsednika Vladimira) Putina, najvećeg protivnika te nezavisnosti”, o čemu, kaže list, “nije mogao ni da sanja”.

Koha piše da Tači sa Putinom u Parizu razgovarao o podeli kosovske teritorije, ideji kojoj se suprotstavljaju “istorijski partneri Kosova, ali je snažno podržavaju Srbija i Rusija”. Koha podseća da je Tači i ranije tražio sastnak sa Putinom, ali da do njega nije došlo.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)