NEPRIJATELJSKA POLITIKA PREMA SRBIMA U CRNOJ GORI: Sudija napala Beograđanku pa je lažno optužila za napad, preti joj šest godina zatvora!

Crna Gora

Foto: printscreen/youtube

Crnogorska policija uhapsila je mladu Beograđanku Saru Vidak (20), nakon što ju je sudija Suda za prekršaje u Kotoru Jelena Stanišić lažno optužila za napad! Naime, iako je sudija Stanišić verbalno i fizički nasrnula na Srpkinju u zgradi suda, sudija je shvativši šta je uradila, počela da viče i doziva u pomoć tvrdeći da je Sara Vidak nju napala.

Ubrzo je reagovala policija i uhapsila Beograđanku, posle čega joj je u montiranom procesu, kao najvećem neprijatelju države, određen pritvor do 30 dana i ona je prebačena u spuški zatvor. Na teret joj stavljaju krivično delo napad na službeno lice, za šta je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

U crnogorskim medijima odmah se povela snažna kampanja u kojoj je mlada Srpkinja žigosana, a njen “napad” predstavljen kao atak na celokupnu crnogorsku državu. Istovremeno sudija nasilnik je predstavljena kao žrtva, iako je više nego očigledno da je ona jedini krivac za incident.

Pismo momku koji je u Splitu odlepio kad je čuo moje “BRE”

Inače, sve se dogodilo kada je Sara sa svojim momkom došla u Sud za prekršaje da plati saobraćajnu kaznu, zbog bezazlenog čukanja na parkingu. Međutim, sudija Stanišić ih je dva puta izbacila iz kancelarije, a primila ih je tek pošto su treći put došli sa policajcem sa uviđaja.

Tada im je napisala kaznu, a Sarin dečko je prihvatio da plati i sve reši, iako nije bio kriv. Međutim, kada su je pitali za proceduru sudija ih je izbacila napolje i tom prilikom snažno uhvatila Saru za ruku. Beograđanka se okrenula i otrgla, a onda je sudija počela da doziva u pomoć i tvrdi da je napadnuta.

Ovaj događaj nastavak je neprijateljske politike prema Srbima u Crnoj Gori. Podsetimo, pre samo mesec dana ćerka vlasnika hotela na Svetom Stefanu u divljačkoj vožnji pregazila je momka i devojku iz Srbije, usmrtivši mladića na licu mesta, dok je devojka zadobila izuzetno teške povrede.

DIZAJNER SE OGLASIO POSLE PUŠTANJA IZ PRITVORA: Ja sam zlostavljan i silovan!

Međutim, u crnogorskim medijima ovaj događaj je bio od daleko manjeg značaja, jer o njemu gotovo da nisu ni pisali, dok je slučaj Sare Vidik glavna tema u svim novinama i na televiziji.

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

U hajku na devojku iz Srbije uključili su svi državni organi Crne Gore i režimski mediji koji traže najstrožu kaznu za Saru Vidak. Tako je predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, Vesna Medenica osudila navodni napad na sudiju Jelenu Stanišić, i “izrazila uverenje da će državni organi Crne Gore procesuirati i sankcionisati vinovnika ovog ponašanja”, a u tome je podržao i potpredsednik Vlade i ministar pravde, Zoran Pažin, kao i Udruženje sudija.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)