NEMORALNA IZJAVA “MIS MOKRE MAJCE”: Oluja je bila BESPREKORNA VOJNA AKCIJA!

Hrvatska

Foto: Tanjug/AP

Ne vidim da ćemo se sa Srbijom ikada složiti o prošlosti, ali moramo zajedno raditi u cilju bolje budućnosti, rekla je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, komentarišući za N1 to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „Oluju“ uporedio s progonom Ane Frank.

Vučić je večeras u obraćanju na skupu u Bačkoj Palanci povodom godišnjice progona Srba u „Oluji“ podsetio da su nacisti 4. avgusta 1944. godine provalili u sigurno skrovište jevrejske devojčice Ane Frank i odveli je u logor da umre, a da su oni „koji su, na isti taj dan, 4. avgusta 1995. godine provalili u krajišku sigurnu kuću, ubili više od dve hiljade ljudi i 250.000 prognali“, prenosi Tanjug.

CRNA GORA SE “BUDI”?! Traži se hitna sednica Skupštine zbog oficira koji se pojavio u Kninu: “On ne predstavlja našu zemlju”

Hrvatska predsednica večeras na pitanje regionalne N1 šta može danas da kaže, 23 godine nakon „Oluje“, rekla je da je to bila besprekorna vojna akcija.

hrvatska

I dobro se sećam, iako sam bio dete, vremena kada su Srbi postali “anti-krsti”, Foto: Tanjug/Tanja Valič

„Ponosna sam što sam ovde, što mogu biti deo događaja kojim zahvaljujemo hrvatskim generalima“, rekla je Grabar Kitarovićeva, koja je večeras u Kninu na centralnoj manifestaciji obeležavanja „Oluje“ odlikovala hrvatske generale Anta Gotovinu i Mladena Markača.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)