NEMATE POSAO? Da li biste prihvatili ovakvu ponudu za 750 evra mesečno?

kovceg
 Za posao nisu potrebne posebne veštine – dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odeća i hrabrost za pomalo neuobičajeno zaposlenje – stoji u oglasu koji se ove sedmice pojavio na lokalnom portalu

Bizarni “posao snova” i bez muke zarađenih 750 evra mesečno ponudio je Poljacima jedan pogrebni zavodu u Vroclavu – jedina dužnost je da se šest sati dnevno, pet dana u nedelji leži u izlogu u mrtvačkom kovčegu.

TREBA VAM POSAO? Evo kako da zaradite 250 evra ležeći!

Za posao nisu potrebne posebne veštine – dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odeća i hrabrost za pomalo neuobičajeno zaposlenje – stoji uoglasu koji se ove sedmice pojavio na lokalnom portalu u rubrici dopunsko zaposlenje.

[adsenseyu4]

Hrabrost i elegantna odeća potrebni su zato što se plaća za ležanje u kovčegu u izlogu pogrebnog preduzeća, prolaznicima pred očima, a poslodavac garantuje sve prema zakonu o radu: ugovor, šestočasovno radno vreme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe – ukoliko premine neko u porodici ležećeg službenika.

Reporteri poljskog lista Gazeta viborča pošli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude i obišli nekoliko pogrebnih preduzeća, ali nisu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Robert Harding

U četiri pogrebna preduzeća u samom centru Vroclava veruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plata odgovarala zahtevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente.

Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih preduzeća u centru Vroclava tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs / Beta)