NEMAČKI TURISTI NAPRAVILI RAČUN OD 600 EVRA U SPLITSKOM RESTORANU, PA UCENILI KONOBARA: Platićemo samo pola ili…

more

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Grupa nemačkih turista u jednom splitskom restoranu je naručila večeru za njih 11, a kad im je na kraju konobar doneo račun, rekli su da će platiti samo pola iznosa, kaže konobar.

U suprotnom, zapretili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocena na Trip advajzoru.

Račun za meso, ribu, vino i druga pića za njih 11 iznosio je 4527,80 kuna (oko 612 evra). Bili su to mlađi gosti, većinom 30-godišnjaci, koji se za vreme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu. Radilo se, dakle, o pokušaju ucene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocenama na sajtu Trip advajzor pa bi 11 negativnih ocena poprilično uticalo na promet ovog restorana.

PUSTOŠ PO SRBIJI: Grom pobio ovce, led zabeleo njive, grad sravnio sve TUGA (FOTO i VIDEO)

Kako je vlasnik restorana ispričao za medije, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke, ali nije im padalo na pamet da se sami na bilo kakav način obračunaju s ucenjivačima, već su pozvali policiju da to reši. I tada su pogrešili, zaključio je. Naime, policija je, kako tvrdi, uzela podatke samo jednog gosta pa ih pustila da odu, a osoblju restorana su predložili da ako žele, pokrenu privatnu tužbu.

Tako su u splitskom restoranu nahranili 11 Nemaca a da za to nisu dobili ništa, a na izdati račun će morati da plate PDV državi iako nisu uspeli da ga naplate, pa čak ni tu polovinu iznosa koju su im ucenjivači na početku bili ponudili.

REČI HRVATA OBIŠLE ZAPADNI BALKAN: Otac mi je ubijen u ratu, mrzeo sam Srbe, a onda sam vas zbog ovoga zavoleo

Ugostitelj se obratio advokatima, ali je dobio odgovor da će vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik.

“Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne verujemo ni da smo mi jedini lokal koji su posetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun pretnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internet-platformama”, zaključio je vlasnik restorana za Dalmatinski portal.

           

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Index.hr)