NEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Amerika nagomilava TEŠKO NAORUŽANJE na granici sa Rusijom, SPREMAJU SE ZA RAT (VIDEO)

Amerika

Foto: Printscreen/youtube

“Bundesdojče cajtung” upozorava da SAD u Nemačkoj “iskrcavaju tenkove za rat protiv Rusije”. Naoružanje će ka ruskim granicama biti transportovano u 900 vagona, čija ukupna dužina iznosi 14 kilometara, navodi predstavnik komande Bundesvera u federalnoj pokrajini Branderburg.

U nemačku luku Bremerhafen pristižu brodovi koji prevoze vojnu tehniku američke vojske za potrebe NATO-a na istočnim granicima Rusije.

U luci Bremerhafen punom parom teku pripreme za prebacivanje Treće brigade Četvrte pešadijske divizije SAD prema granicama Rusije.

[adsenseyu4]

Tokom cele nedelje na istok će svakodnevno biti upućivane tri kompozicije sa vojnom tehnikom. Prebacivanje ovih snaga gura Evropu u novi krug rasta napetosti sa Rusijom, upozorava poslanik Bundestaga i član parlamentarnog Komiteta za pitanja odbrane Aleksandar Noj.

On tvrdi da Vlada u Berlinu pokušava da Nemačku pretvori u platformu za razmeštanje američkih i NATO snaga, usmerenih protiv Rusije.

Noj poziva zvanični Berlin da uskrati Vašingtonu korišćenje nemačke teritorije za transport vojnih snaga.

https://youtu.be/igIMBQ2KDNM

Mediji izveštavaju da su mnogi nemački političari nezadovoljni zbog prebacivanja američkih tenkova u Nemačku.

[adsenseyu1]

Premijer savezne pokrajine Brandenburg Ditmar Voidke kritikuje planove o razmeštanju bataljona NATO-a u istočnoj Evropi.

Prebacivanje američkih tenkova u nemačku luku Bremarhafen izazvalo je negodovanje i potpredsednika partije Levice Tobisa Fligera.

On smatra da članice NATO-a provociraju novu trku u naoružanju i komplikuju odnose sa Rusijom.

Pentagon: Baltik je nasmrt preplašen od Putina

Specijalne snage američke vojske raspoređene su na granici Baltika i Rusije kao deo “podrške i odbrane od eventualne agresije”, piše “Njujork tajms”. Nekoliko desetina specijalaca raspoređeno je kao pomoć vojskama Litvanije, Letonije i Estonije, članicama NATO alijanse.

Ovaj potez omogućava američkoj vojsci da podrobnije posmatra manevre ruske armije. General Rejmond Tomas, šef Specialnih operacija u Pentagonu, rekao je za “Njujork tajms” da su baltičke zemlje “očajno tražile američku pomoć u odvraćanju potencijalne ruske agresije”.

– Nasmrt su prestravljeni od Rusa. Veoma su iskreni po tom pitanju – rekao je Tomas.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Srna)

[adsenseyu2]