NEMAČKI MEDIJI BESNI: Putin u Kareji sedi na tronu vizantijskih careva! (VIDEO) (FOTO)

poseta

Foto: printskrin jutjub

Vladimir Putin, ruski predsednik, posetio je Svetu Goru povodom proslave 1000 godina ruskog monaštva na Svetoj Gori, a tom prilikom ga je svetogorsko monaštvo primilo kao „svog predsednika“, piše nemački Špigl. 

Nigde u Grčkoj ne vole ruskog predsednika kao na Svetoj Gori, navodi nemački list.

Uprava svetogorske države Atos je Putina primila i ukazala mu čast tako što je smešten da sedi na tronu koji je ranije bio rezervisan samo za vizantijske careve, a sa druge strane, grčki državnici su tretirani kao „obični smrtnici“, navodi Špigl i konstatuje da je monaštvo primilo Putina kao „svog predsednika“.

Putin se na Svetoj Gori ne doživljava samo kao zvaničnik Kremlja, nego kao zaštitnik pravoslavne Svete Gore i saveznik Grčke, navodi nemački list.

[adsenseyu1]

Kako piše Katehon, Putin je primljen u Kareji, glavnoj administraciji Atosa, a biće mu dozvoljeno da sedi na tronu na kojem su ranije sedeli samo vizantijski carevi.

Podsećamo, ranije je najavljena njegova poseta Svetoj Gori, a to je u medijima označeno kao “istorijska poseta”. Na Svetoj Gori će ruski predsednik i ruski patrijarh zajedno podići proslavu hiljadu godina ruskog monaštva na Svetoj Gori na najviši mogući nivo.

Sajt Katehon piše da je ova poseta važna i zbog toga što i zvaničnici ruske države i ruske Crkve imaju potrebu u ovim teškim svetskim okolnostima za većom duhovnom podrškom svetogorskih staraca.

[adsenseyu1]

Država trpi pritiske sa svih strana, a Crkva vodi svoju bitku protiv pogrešnih trendova u Crkvi kao što su ekumenisti i renovatori i dočekuje Svepravoslavni Sabor krajem jula.

Podsećamo, Putin je prvi ruski državnik koji je posetio Svetu Goru. Prvi put je posetio Svetu Goru 2005. godine kada je postao šef države.

Ove godine, Putin je stigao specijalno obezbeđenim brodom. Vidno je dobro raspoložen, a pored njega je stigla cela delegacija ruskih zvaničnika.

(Dnevne.rs /Izvor: Pravda)