Nemačka kancelarka BRUTALNO “oduvala” Trampa (INFO)

Tramp

Foto: Tanjug/AP

Šef Kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel, Peter Altmajer, odbacio je poziv predsednika SAD da se ponovo pregovara o pariskom klimatskom dogovoru iz 2015. godine

Tramp je u četvrtak rekao da će se SAD povući iz tog dogovora, čime je ispunio jedno od svojih glavnih predizbornih obećanja, ali je privukao kritike lidera širom sveta.

On kaže da bi njegova administracija trebalo da započne razgovore o ponovnom pridruživanju pariskom dogovoru ili da dobije novi dogovor, sa boljim uslovima za SAD, navodi Rojters.

Altmajer je rekao da je Trampova odluka “razočaravajuća”, dodavši da se jedan od najbitnijih saveznika povukao iz borbe protiv klimatskih promena jednim potezom pera.

SAMOHRANA MAJKA DOBILA OTKAZ U NIS-u: „Rekli su mi da oni nisu firma za SOCIJALNE SLUČAJEVE“

– Na kraju, vlada SAD će naštetiti svojoj ekonomiji, podržavajući iluziju da se klimatska promena može ignorisati – rekao je Altmajer.

On očekuje se da Kina i Evropska unija demonstriraju zajedništvo u borbi protiv globalnog zagrevanja na samitu u Briselu.

Sastanak kineskog premijera Li Kećianga i najviših zvaničnika EU biće završen zajedničkim saopštenjem u kome će se izraziti apsolutna posvećenost EU i Kine potpunom sprovodjenju pariskog dogovora.

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]