Ne zna kako će potrošiti novac: On je najbolji pokeraš planete, ima 25 godina i jutros je osvojio 7,6 miliona dolara! (FOTO) (VIDEO)

novac

Foto: Tanjug/AP

Još ne zna kako će potrošiti novac, ali njega slobodno možete da pitate kako je stekao svoj prvi milion

Američki profesionalac Džo Mekihin pobedio je rano jutros u Svetskoj poker seriji (WSP), u kojoj je vodio od početka, a sa finalnog turnira u Las Vegasu otišao je sa 7,68 miliona dolara.

Mekihin ima 25 godina i rodom je iz Filadelfije. Finale je odigrao u košarkaškom dresu kluba iz ovog grada, koji je nekada nosio legendarni Alen Ajverson.

On je pobedio kada je u ruci imao keca i desetku, a na flopu je dobio još jednu desetku za par uz keca, čime je osigurao pobedu nad Džošuom Beklijem iz Nju Džersija, koji je uložio sve na par četvorki.

[adsenseyu1]

Mekihin je imao ogromnu prednost u žetonima pred finale, ali i pred ceo događaj koji je trajao tri dana. Analitičari i izveštači iz Las Vegasa složni su u oceni da je pobednik igrao skoro savršeno ili apsolutno savršeno tokom celog turnira.

Foto: Tanjug/AP

Sam pobednik je bio uobičajeno ležeran.

Nemam još planove za novac koji sam osvojio. A pobedio sam jer je bio moj dan tri dana uzastopno – rekao je Mekihin.

Varijanta pokera Teksas hold ‘em bez ograničenja igra se tako što svaki igrač dobije dve karte koje samo on vidi i pet zajedničkih karata koje su na stolu i okrenute licem na dole. Potom se okreću tri od zajedničkih karata, što je “flop”, pa onda četvrta na “turnu”, pa onda i peta na “riveru”. Između svega toga se obavlja klađenje, a pobeđuje igrač koji ima bolju kombinaciju svojih i zajedničkih karata.

WSP je počeo 1970. godine kao događaj na kome se učestvuje samo po pozivu i koji se održavao u jednom kazinu u Las Vegasu, ali je prerastao u globalno takmičenje koje privlači hiljade igrača svake godine.

WSP počinje u maju i potom traje 51 dan i 68 turnira, a sve se završava na glavnom događaju (Main event). To je iscrpljujući višednevni poker maraton, u kome se početnih 6.420 igrača, koji “ulaz” plaćaju po 10.000 dolara, na kraju smanji na završnih devet, od kojih svako ima garantovanih bar miliona dolara.

[adsenseyu1]

Mekihin je poslao kući šestoricu od devetorice finalnih igrača tokom tri dana, među kojima je i 61-godišnji Nil Blumenfild, nekadašnji vlasnik tehnološke kompanije iz San Franciska, koju je prodao. On je uporedio softverski biznis i poker.

– Ima zaista mnogo sličnosti između ‘startap’ softvera i pokera. U oba slučaja novac se nalazi samo među prvih 10 odsto, a od tih 10 odsto, samo dvojica ili trojica zaista zarađuju neki novac – rekao je Blumenfild.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte poslednju ruku u video snimku.

(Beta/Telegraf.rs)