NATO UPOZORIO TAČIJA: Vojska Srbije za jedan dan može zauzeti Kosovo, a onda imate još jedan “NEREŠIV PROBLEM”

Tači

Foto: Printscreen/Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO pakta Jens Stoltenberg nedavno je predsedniku i premijeru lažne države „Kosovo“ Hašimu Tačiju i Isi Mustafi da ne pokušavaju da izazovu rat, jer Vojska Srbije može brzo da zauzme južnu pokrajinu.

Kako prenose diplomatski izvori, Stoltenberg ja na zatvorenom delu sastanka sa prištinskim zvaničnicima rekao da je geostrateška pozicija NATO delikatna i da ne treba računati da bi savez tek tako ušao u rat sa Srbijom, iza koje, odlučnije nego ikada, vojno stoji Rusija.

[adsenseyu5]

On je odmah na početku razgovora prekinuo Tačija i Mustafu koji su govorili o „preuzimanju kontrole nad severnom granicom“ i o navodnoj pretnji „velikosrpske agresije“.

RUSI I KINEZI zapretili Americi zbog Srbije (INFO)

– Prvi čovek NATO je rekao da Priština nikako na svoju ruku ne sme da uvlači zapadni vojni savez u rat.

Naglasio je da Vojska Srbije ima operativnu i taktičku prednost na terenu i da bi u kratkom roku, od svega nekoliko sati, mogla da zauzme sever Kosova, sve do Ibra, a možda i veći deo pokrajine – prenose diplomatski izvori. Stoltenberg je dodao i da bi NATO pakt na Kosovu morao oprezno da reaguje i zbog „nove politike Donalda Trampa“.

[adsenseyu1]

– Tačiju i Mustafi je u jednom trenutku rekao: „Gospodo, ne zaboravite da u SAD više nije predsednik ni Klinton ni Obama.

Nisam siguran da bi Tramp zbog Kosova ušao u rat sa Rusijom i Putinom – preneli su diplomatski izvori.

VOZAČ NA GRANICI REKAO DA NEMA ŠTA DA PRIJAVI: Carinik primetio da je auto “legao”, a gepek prazan. Odmah je zvao pojačanje (FOTO)

Stoltenberg je rekao da bi u slučaju da Vojska Srbije zauzme sever Kosova, Rusija sigurno pristigla u pomoć i podržala Beograd.

Tada bi Putin Srbiji momentalno poslao vojnu pomoć i tehniku kao i značajan broj specijalaca i vojnih instruktora – ističe izvor.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Intermagazin.rs/Izvor:Informer)

[adsenseyu2]