NATO U PANICI OD NAPADA: Putin dolazi na GENERALNU PROBU RATA, Rusi dali tri imena neprijateljima (VIDEO)

Rusija

Foto: Tanjug/AP

Članice NATO veoma su zabrinute zbog rusko-beloruske vojnih vežbi “Zapad-2017”, a pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne, navodi “Dojče vele”

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u ponedeljak očekuje prisustvo predsednika Rusije Vladimira Putina na rusko-beloruskim vojnim vežbama “Zapad-2017”, prenosi Rojters.

Peskov je naveo da će Putin posmatrati vežbe iz komandnog centra blizu Sankt Peterburga.

[adsenseyu5]

I pored svih ruskih pokušaja smirivanja, članice NATO veoma su zabrinute zbog rusko-beloruske vojnih vežbi “Zapad-2017”, a pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne, navodi “Dojče vele” (DW).

DW se pita da li je Zapad, dakle NATO, imaginarni neprijatelj rusko-beloruske vojne vežbe nazvane “Zapad-2017”. Navodi se da rusko Ministarstvo odbrane to negira i tvrdi da je manevar “potpuno defanzivne prirode i nije usmeren ni prema jednoj zemlji, niti grupi zemalja”.

DRAMA NA SUĐENJU: Mirjana otkrila kojim se PRLJAVIM TRIKOM Miroslav Ilić poslužio na ročištu!

– Izabrali smo vojna uporišta koja su dosta daleko od granice Ukrajine, Poljske, Litvanije i Letonije – dodaje savetnik beloruskog ministra odbrane Oleg Vojnov za svaki slučaj, navodi DW.

[adsenseyu1]

Navodi se da dve vojske imaju fiktivne neprijatelje kojima su čak dali i imena: Vajšorija, Lubenija i Vesbarija.

Međutim baltičke zemlje i Poljska strahuju da bi to mogla da budu i njihova imena – one se još uvek dobro sećaju poslednje ruske vojne vežbe koja se takođe zvala “Zapad” iz 2013. godine. Nekoliko meseci kasnije, Rusija je zauzela ukrajinsko poluostrvo Krim i tamo je, kao što je poznato – i ostala, navodi DW.

SRBIN PRODAO ĆERKU ZA 15.000 EVRA: Tu nije kraj UŽASIMA koje je doživela devojčica!

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor:Tanjug)

[adsenseyu4]