NATO U NEVERICI: ASADU STIGLA POMOĆ OD PUTINA, pogledajte prve snimke ruskih aviona u Siriji spremnih za borbu! (VIDEO)

Sirija

Foto: printskrin

Moskva je takođe isporučila sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv Islamske države
Francuska TF1 objavila je snimke ruskih aviona na aerodromu u Latakiji. Na snimcima se vide avioni parkirani pored aerodroma i pokriveni zelenim pokrivačem.

Sirija je prethodnih dana dobila nove borbene i izviđačke avione iz Rusije za borbu protiv Islamske države, naveli su izvori iz sirijske vojske.

“Naša avijacija preuzela je isporuku najmanje pet borbenih aviona iz Moskve, kao i izviđački avion koji nam omogućava uočavanje mete sa velikom preciznošću”, potvrdio je visoki sirijski zvaničnik u izjavi za agenciju AFP.

[adsenseyu5]

Isti izvor je rekao da su avioni stigli prošlog petka u vojnu bazu u sirijskoj provinciji Latakija, tradicionalnom uporištu režima sirijskog predsednikaBašara al Asada.

Moskva je takođe isporučila sofisticiranu vojnu opremu za borbu protiv IS, dodao je isti izvor.

Juče je geenral NATO Filip Bridlov rekao je da je zabrinut zbog jačanja ruskih vojnih snaga u Siriji. Bridlov je rekao da je Rusija u Siriju poslala mnogo naprednije oružje nego ono koje je potrebno za borbu protiv Islamske države, i to u cilju da zaštiti predsednika Bašara el Asada, preneo je AFP.

“Reč je o sofisticiranom protivavionskom oružju”, rekao je Bridlov i naveo da nije video pripadnike Islamske države koji lete u avionima za čije su obaranje potrebne takve rakete.

(RTS)

[adsenseyu1]