NATO U KONFUZIJI: Rusko zastrašujuće ofanzivno oružje juri 2.000 na sat i nosi 200 tona! (VIDEO)

letelica
PAK TA program predviđa izgradnju 80 novih transportnih aviona do 2024. godine

Ruska vojska planira da napravi flotu teških transportnih aviona koji će moći da prebace stratešku jedinicu od 400 „armata“ tenkova sa municijom u svaki kutak planete. I sve to pri nadzvučnim brzinama, što će omogućiti Rusiji da vojno reaguje bilo gde u svetu.

Specifikacije novog dizajna koji je predstavljen u Vojnoindustrijskoj komisiji u Moskvi pokazuju transportnu letelicu, nazvanu PAK TA, koja će leteti nadzvučnim brzinama do 2.000 kilometara na sat.

[adsenseyu4]

Moći će da nosi čak 200 tona tereta, a moraće da ima domet od najmanje 7.000 kilometara. PAK TA program predviđa izgradnju 80 novih transportnih aviona do 2024. godine. Ukoliko se zamisao obistini, to će značiti da će Ruska centralna komanda moći da rasporedi oklopnu armiju bilo gde na planeti“, navodi Expert Online, citirajući vojni izvor koji je prisustvovao predstavljanju.

Foto: Russia Today, Tanjug/AP
Foto: Russia Today, Tanjug/AP

Glavna zamisao je da flota PAK TA u svakom trenutku može, gde god zatreba, da prenese veliki broj „armata“ tenkova, kao i drugih vojnih oruđa, poput samohodnih artiljerija, raketnih PVO sistema, taktičkih i višecevnih raketnih bacača.

PAK TA će biti visokoautomatizovan i imaće mogućnost dostavljanja tereta iz vazduha.
Prema nacrtu, flota od nekoliko desetina PAK TA moći će da ponese 400 „armata“ tenkova ili oko 900 lakih oklopnih vozila.

[adsenseyu4]

„Sa razvojem mreže vojnih baza na Bliskom istoku, Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji, koje će biti završene do 2024. godine, očigledno je da se Rusija sprema za potpunu vojnu konfrontaciju na transkoninentalnom nivou“, navodi Expert Online, prenosi Raša tudej.

Izvor koji je prisustvovao sastanku rekao je da je bio šokiran zahtevima vojske. Prema njegovim rečima, projekat PAK TA je već nekoliko godina u razvoju, a planira se da zameni postojeće transportne avione.
„Prvi put imamo cilj pravljenje operativnih kapaciteta kako bi preneli celu vojnu grupaciju na bilo koje željeno mesto na planeti. To znači da transport oružanih snaga veličine onih koje su NATO i SAD imali u Iraku na bilo koji kontinent za samo nekoliko sati“, istakao je izvor.

(rts)

1 Comment on "NATO U KONFUZIJI: Rusko zastrašujuće ofanzivno oružje juri 2.000 na sat i nosi 200 tona! (VIDEO)"

  1. dal je ovo stvarnost,ako jeste samo uz pomoc bozije sile u borbi protiv djavola po svijetu,,,,

Comments are closed.