NATO nad Baltikom presreo ruske avione koji su imali opremu za prevoz nuklearnih bombi!

ratni
Ukupno je u nedelju nad Baltikom primećeno trinaest vojnih ruskih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru

BRISEL – NATO je u nedelju primetio, a potom i presreo nove ruske borbene avione nedaleko od svojih granica, nad Baltičkim morem, a neki od aviona imali su opremu za prevoz nuklearnih bombi, saopštio je danas NATO savez.

[adsenseyu4]

“Većina presretanja koje NATO izvodi nad Baltičkim morem su rutinske operacije, ali presretanje u nedelju predstavlja značajnu razinu aktivnosti Rusije”, stoji ukaže se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu.

Suhoj 24Suhoj 24

Ukupno je u nedelju nad Baltikom primećeno trinaest vojnih ruskih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru, ali u blizini granice Severnoatlantskog saveza. Prepratili su ih portugalski i kanadski lovci,

stacionirani u baltičkim zemljama, u kojima za NATO obavljaju vazdušne patrole.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg 20. novembra je objavio, kako su NATO-ovi borbeni avioni presreli više od 400 ruskih vojnih aviona, što je za oko 50 odsto više nego prošle godine.

[adsenseyu4]

(Kurir)

2 Comments on "NATO nad Baltikom presreo ruske avione koji su imali opremu za prevoz nuklearnih bombi!"

  1. Filomena Santos | 9. December 2014. at 20:22 |

    nema vise nista, svako po sebi a Bog za svi!

  2. U nedelju su Ruski avioni primetili mnogo NATO aviona u graničnim delovima ukraine i Rusije. Pošto NATO avioni nisu putnički, znači da su bili sa punim naoružanjem

Comments are closed.