NAPUSTIO SAM SVOJU KUĆU DA BIH SPASAO SVET: Ovo je potresna ispovest čoveka koji se bori protiv Islamske države

borac

Printskrin: Youtube/Cinemond

Ovaj Britanac je prodao svoju imovinu i krenuo u rat protiv džihadista kada je video izveštaje o zločinima koje su počinili pripadnici Islamske države

Britanac Džim Aterton prodao je svoju imovinu da bi finansirao akcije hrišćanske milicije (“Požrtvovani”), koja se bori protiv džihadista u Iraku.

Džim ima 53 godine i 20 godina radnog staža kao vozač kamiona. Ima dvoje unučadi i nema nikakvo ratno iskustvo.

[adsenseyu5]

U rat sa Islamskom državom pošao je kada je u medijima video izveštaje o zločinima koje su počinili džihadisti.

Izgubio sam mlađeg brata u Avganistanu 2006. godine… Ne mogu da razumem strance koji se pridružuju Islamskoj državi. Stvarno ne mogu da nađem reči da to opišem, tu želju da se ubija. Mislim da religiju koriste samo kao izgovor – rekao je Aterton.

Foto: Tanjug/AP

Za odlazak u Irak, kupovinu odeće, oružja i municije bilo mu je potrebno 18.000 funti. Do tog novca je stigao prodajom svog automobila, motora i broda.

[adsenseyu1]

Do Iraka je stigao dugim putem, od Njukasla do Amsterdama, odatle do Turske, a potom do Erbila, grada u Iraku. Potom je prešao u Dohuk, nedaleko od Mosula. Tu se nalazi sedište hrišćanske milicije.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

Ponosan sam na svoju odluku, ali mi i dalje sve nedostaje. Porodica, moji psi, automobili, motori… Nedostaje mi i kiša, nedostaju mi sendviči sa slaninom… Moja porodica je zabrinuta, ali na kraju krajeva, mislim da su ponosni na mene. Bar se nadam da su ponosni. Nadam se da će se jednom ovo sve završiti i da ću ih videti ponovo – istakao je Aterton.

Prema njegovim rečima, kontakt sa porodicom održava preko interneta, a istakao je i to da je konačno našao sebe u ulozi slobodnog ratnika.

(Telegraf.rs / RT)