NAPUNITE REZERVOAR KOD KUĆE: Gorivo poskupelo u Crnoj Gori, cene veće nego u Luksemburgu, Austriji, Nemačkoj…

more

Foto: printscreen/instagram

PODGORICA – Gorivo na benzinskim pumpama u Crnoj Gori od danas je skuplje za tri do sedam centi, zbog čega je Crna Gora po cenama naftnih derivata među skupljima u regionu, ali i od nekih bogatih država Evropske unije poput Luksemburga, Austrije, Nemačke…

Eurodizel je poskupeo sedam centi i sada košta 1,30 evra po litru, što je za 20 centi skuplje nego u susednoj Bosni i Hercegovini. Ista cena tog goriva je i u Sloveniji gde je prosečna plata 1.100 evra.

„JEDVA OSTADOH ŽIV U SMRDIJI“: Hrvat radio na predstavi u Beogradu i napljuvao nas toliko da ćete se ZAPREPASTITI (INFO)

Cena litra evrodizela veća je u Crnoj Gori nego u najbogatijoj državi EU Luksemburgu gde košta 1,10 evra, a jeftiniji je i u Nemačkoj 1,28 evra, Austriji 1,27… Nova cena litra super 98 veća je za tri centa i iznosiće 1,44 evra.

U BiH ova vrsta goriva jeftinija je čak za 29 centi, u Srbiji za 11 centi, a u Hrvatskoj, gde je prosečne plata 840 evra, super 98 je skuplji samo dva centa. U Sloveniji je jeftiniji za devet centi, u Luksemburgu za 25 centi, Austriji za sedam centi, a od posmatranih država skuplji je samo u Nemačkoj za 16 centi.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Vijesti.me)