NAJPOZNATIJI TIM SPECIJALACA NA SVETU: Oni su eliminisali teroriste koji planirali napad na Putina i Vučića u Moskvi (VIDEO)

specnaz

Foto: printscreen/youtube

Ruske službe sprečile su napad terorista na Besmrtni puk u Moskvi.

Ovim su se ruski bezbednjaci još jednom pokazali na visini zadatka i opravdali zbog čega su jedna od najboljih službi tog tipa na svetu.

Za sada nema pouzdanih informacija koje tačno jedinice su učestvovale u eliminisanju terorista ali stručnjaci navode da je ovo najverovatnije delo Specnaza ili Alfa Grupe.

SAMO JE VUČIĆ ODRŽAO REČ: Otkriveno šta je Putin rekao predsedniku Srbije o NATO paktu

Radi se o najpoznatijim timovima specijalaca na svetu.

U jednom od intervjua načelnik ruske obaveštajne službe Vazdušno–desantne vojske general-major Oleg Poljgujev rekao je da su ruski specijalci obučeniji i spremniji nego vojnici iz specijalnih jedinica NATO–a i SAD, a istovremeno dodaje da su pripadnici „Specnaza“ najbolji na svetu i kada je reč o borbama „prsa u prsa“.

Istovremeno, ovaj visoki oficir ruskih Oružanih snaga dodaje da je „u svetu priznato da su najkvalifikovanije, najbrojnije i najefikasnije specijalne jedinice Rusije i Sjedinjenih Država“.

Prema njegovim rečima, glavne razlike između ruskog „Specnaza“ i specijalnih jedinica NATO–a i SAD su ciljevi koji se pred njih stavljaju i načini ostvarivanja tih ciljeva.

„Obuka specijalnih snaga u Rusiji je teža, ’surovija‘ nego u NATO–u, iako ovi drugi imaju tehnološku prednost u oružju i specijalnoj opremi. Ruski specijalci su dobro obučeni i mogu da koriste praktično svako oružje strane proizvodnje. Važno je i to što naši (ruski) vojnici mogu da se bore i samostalno, dok se strani specijalci više oslanjaju na tim“, dodao je Poljgujev.

Prema njegovim rečima, ruski specijalci su najbolji na svetu u takozvanim borbama „prsa u prsa“.

„Naši vojnici provode više vremena na obukama nego bilo koje druge specijalne jedinice na svetu. Osim toga, naš ’Specnaz‘ ne usavršava samo metode idealnog ubistva, već i borilačke veštine poput boksa ili džudoa“, kazao je general–major.

Prema njegovim rečima, strane specijalci prolaze specijalne vojne obaveštajne obuke, a prednost se daje znanjima i veštinama koje dozvoljavaju upotrebu osmatračkih robota i novih sistema praćenja, kao i sposobnost da se prebacuju različitim vidovima transporta do neprijateljskih helikoptera.

VUČIĆ OBJASNIO ŠTA ZNAČI ZAHTEV MMF ZA POVEĆANJE PENZIJA: Više od 70 odsto penzionera NE BI DOBILO NIŠTA

Pripadnici ruskog „Specnaza“ prošli su najmukotrpnije psiho–fizičke treninge i i najteža testiranja. Njihovi glavni zadaci su borba protiv terorizma i terorističkih grupa, njihovo hapšenje i likvidacija, uništavanje svakog neprijatelja koji preti bezbednosti zemlje, gušenje oružanih pobuna, rešavanje kriznih situacija, izviđanje, učešće u obaveštajnim operacijama, obavljanje operacija na neprijateljskom tlu, rešavanje talačkih situacija, sprovođenje diverzantskih i protivdiverzantskih akcija i drugih borbenih misija.

Ovi vojnici su odlično fizički pripremljeni i uvek su spremni i za najsloženije zadatke. Brzo misle, pravilno rasuđuju, hladnokrvno, operativno i efikasno deluju. Neustrašivi su i — nepobedivi. Barataju svim vrstama oružja. Obučeni su da ubiju. Deluju na najopasnijim vrućim tačkama i obavljaju najrizičnije zadatke.

https://youtu.be/5-oBGY7Pqv0

Nemoguće ih je zaustaviti.

Za pripadnike ruskih specijalnih jedinica još kažu da su „ljudi bez lica i bez imena“. Oni su strah i trepet za teroriste i svakog drugog neprijatelja ruske države.

POSLE MOSKVE PREDSEDNIK SRBIJE ZAOŠTRIO RETORIKU: Izjava Aleksandra Vučića iznenadila Zapad!

Oni su prošli sve faze obuke — naporne faze pešadijske obuke, padobranstva, ronjenja, snajperskih dejstava i praktičnog pucanja. Oni uče strane jezike i borilačke veštine.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)