NAJBOLJA STUDENTKINJA SEVERNE KOREJE dala zabrinjavajuće odgovore o životu u Kimovoj državi

Foto: Printscreen/fejsbuk

Foto: Printscreen/fejsbuk

Studentkinja Kim (20) nikada nije putovala van Pjongjanga. Kako odlično govori engleski jezik, priliku da proputuje svojom zemljom dobila je kao vodič francuskog fotografa Erika Laforžea koji je šesti put posetio njenu zemlju. Fotograf je dobio retku priliku da nasamo porazgovara sa Kim, a fascinantne odgovore koje je čuo od najbolje studentkinje Severne Koreje najbolje pokazuju koliko je represivan režim Kim Džong Una

Iako je jedna od najboljih studentkinja u Pjongjangu, Kima nikada nije čula za Lejdi Gagu, ne veruje da ajpodi postoje, ali zato veruje da je hamburger izmislio Kim Džong Un 2009. godine. Tokom putovanja sa francuskim fotografom viđala je prosjake, ali nastavila je da tvrdi da u Severnoj Koreji svi imaju isti tretman i da žene koje nisu udate ne zatrudne pre udaje.

[adsenseyu4]

Fotografa je zanimalo zbog čega se američka i britanska muzika ne slušaju u Severnoj Koreji, a Kim mu je odgovorila da u njenoj zemlji niko ne želi to da sluša i da više vole Mocarta, Betovena i Baha. Iznenađujuće, američki film jeste gledala i to “Gladijatora” i kaže da joj se dopao, iako je bilo “sramnih scena”, misleći na scene gde se glumci ljube.

Modni trendovi, poput iscepanih farmerice, ne mogu da dođu do Severne Koreje. Kriterijumi za lepotu ipak postoje. Kako objašnjava Kim, žena se u toj zemlji smatra lepom ukoliko ima velike oči, prćasti nos, mala usta i svetao ten, i ne bi treblo da bude mršava.

Kada joj je Erik rekao da žene u Evropi nose pocepani džins, Kim nije verovala. To ne treba da čudi jer ona dolazi iz zemlje u kojoj država kontroliše čak i oblik frizure, ali Kim tvrdi da je tako lakše, jer je onda stil poslednja stvar o kojoj moraš da brineš.

Francuskog fotografa zanimalo je i da li žene u Severnoj Koreji smatraju Kim Džong Una zgodinim, Kim mu je odbrusila da je to pitanje “sramno”. Ipak, gost iz Francuske primetio je da se o diktatoru govori isključivo kao “vrhovnom vođi”, nikako po imenu.

U jednom trenutku, Erik je uslikao ženu kao jedne hamburgere sa plastičnim rukavicama. Pitao je zbog čega. “Da se ne bi uprljala do ga jede”, odgovorila je Kim.

Njena želja je sad da odputuje u neku drugu zemlju. Njen izbor je Engleska, ali ne Amerika, zato što “mrzi Amerikance”.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Milica Bajić,Blic.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]