NA PUSTOM OSTRVU ŽIVI VEĆ 20 GODINA: Biviši milioner otkriva šta je najveći problem današnjice (VIDEO)

more

Foto: You Tube / Printscreen / Docastaway – Desert Island Experiences

Već 20 godina Dejvid Glašin živi na pustom ostrvu, a jedino društvo mu je pas mešanac po imenu Poli. Pre nego što se preselio na Restorejšn ajlend, malo ostrvo na severoistoku Australije, bio je “težak” skoro 29 miliona dolara

Čovek koji je bio milioner je, međutim, odlučio da se odrekne svih životnih pogodnosti i da napusti gradsku svakodnevnicu.

Biznismen i stručnjak za nekretnine je veliki deo svog bogatstva izgubio u velikom slomu berze 1987. godine. Više puta je pokušavao da povrati svoje bogatstvo, ali je posle 10 godina digao ruke od civilizacije.

“Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak”, objasnio je Dejvid u dokumentarcu o njegovih 10 godina života na ostrvu.

NOKAUT U DRUGOJ RUNDI: Banjaluka na nogama, Veljko Ražnatović razbio Mađara

On kaže da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima, kao i da bi voleo da nađe partnerku koja bi ga posetila nekoliko puta godišnje.

Foto: You Tube / Printscreen / Docastaway - Desert Island Experiences

Foto: You Tube / Printscreen / Docastaway – Desert Island Experiences

Dejvid voli prirodu koja ga okružuje, ali ističe i njene opasnosti. Kaže da može da se dogodi da, ako se nađete u nevolji na ostrvu, nema ko da vam pomogne, pa smrt tada izgleda nizbežna.

“Volim divlje životinje, ali mogu da budu opasne”, ističe on.

Dejvid je rođen u Sidneju. Bio je vlasnik kompanije za iskopavanje zlata u Papui Novoj Gvineji. Kada ga je žena napustila, spakovao je kofere i napustio gradski život.

Zahvaljujući generatoru i solarnim panelima, može da koristiti internet, a jednom godišnje napušta ostrvo da bi sebi obezbedio namirnice za život.

“Ovde ima zmija, paukova i krokodila, ali je sigurnije nego u mnogim delovima sveta gde se događaju teroristički napadi”, zaključuje Dejvid Glašin.

     

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/izvor:Index.hr)