NA PALUBI NOSAČA AVIONA “ADMIRAL KUZNJECOV”: Evo kako izgleda kada se SRUČI PAKAO na džihadiste (VIDEO)

 

Foto: rojters

Foto: rojters

Ruska vojska je u utorak pokrenula operaciju širokih razmera protiv terorista u dve sirijske provincije sa nosača aviona „Admiral Kuznjecov“ i fregate “Admiral Grigorovič”.

Na nosaču izgrađenem u brodogradilištu na Crnom moru nalazi se skoro 2.500 članova posade i desetine borbenih aviona i helikoptera.

[adsenseyu4]

Svi avioni na palubi su potpuno opremljeni naoružanjem i spremni za borbenu misiju, noseći bombe visoke preciznosti od 500 kg koje eksplodiraju metar i po od bilo kog cilja.

Ruski avioni sa Admirala Kuznjecova

Foto: Tanjug/APRuski avioni sa Admirala Kuznjecova

Ekipa televizije „Raša tudej“ je imala priliku da prisustvuje prvom borbenom poletanju „suhoja“, čije su mete bile fabrike i skladišta oružja džihadista u sirijskim provincijama Homs i Idlib.

Ministarstvo odbrane Rusije nije objavilo tačnu lokaciju ciljeva, ali je video-snimak napada javan.

Modernizacija sirijske luke

Rusija je počela modernizaciju sirijske luke u Tartusu sa neophodnim brodovima i opremom.

[adsenseyu1]

U oktobru je objavljeno saopštenje o planovima da se lučki grad pretvori u vojno-pomorsku bazu Ministarstva odbrane Rusije.

Foto: Reuters

Ministarstvo odbrane je počelo sa jačanjem luke u sirijskom Tartusu, opremivši je brodovima i tehničkom opremom, što je potrebno za stvaranje sveobuhvatne vojno-pomorske baze, saopštio je izvor „Interfaksu“.

Foto: Tanjug/AP

Prema rečima sagovornika agencije, Rusija je počela da modernizuje luku, ne sačekavši da dobije odobrenje da ruski objekat u Tartusu postane vojno-pomorska baza. Trenutno Rusija u gradu poseduje objekat koji ima status punkta za snabdevanje ratne mornarice.

Foto: Tanjug/AP

Izvor je ispričao da je „proteklih dana preko crnomorskog moreuza u jugozapadnom pravcu krenuo remorker MB-31 Crnomorske flote“.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Sputnjik)

[adsenseyu2]