MOŽE VAM SE DESITI DA RAČUN ZA TELEFON BUDE ASTRONOMSKI: Ne odgovarajte NIPOŠTO na ovakve SMS poruke! (INFO)

telefon

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Broj sa kojeg je poslata poruka je iz inostranstva, a u slučaju da uzvratite poziv, može vam se desiti da vam račun za telefon bude astronomski!

Ukoliko ste u toku današnjeg dana dobili SMS poruku s nepoznatog telefonskog broja u kojoj piše “Zovi me molim te”, nemojte odgovarati, u pitanju je nova SMS prevara!

Naime, veliki broj čitalaca javio se danas i naveo da im je s broja +79542134355 stigla ovakva poruka, iako nikada nisu kontaktirali nekoga s tim brojem telefona.

[adsenseyu4]

Iz nadležnih službi Telekoma Srbija objašnjeno nam je da su, nakon prijavi korisnika koji su dobili poruke ove sadržine, preduzete odgovarajuće mere u cilju zaštite građana.

mobilni

Foto: Dnevne.rs /pixabay

– U skladu sa tim odrađena je zabrana pozivanja iz mreže Telekoma Srbija opsega međunarodnih brojeva koje su korisnici dobijali u porukama (ili brojeva sa kojih su primili poruke), kao i zabrana primanja SMS poruka sa tih inostranih brojeva.

[adsenseyu1]

Svakako, preporuka za korisnike je da ne pozivaju brojeve koji su navedeni u SMS porukama, odnosno brojeve sa kojih su primili poruku – kažu iz Telekoma.

telefin

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Na slici se može videti da je broj iz inostranstva, i u slučaju da uzvratite poziv, može vam se desiti da vam račun za telefon bude astronomski, da ne kažemo, značajno veći od uobičajenog.

Zato, budite oprezni i ne odgovarajte!

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]