MOSKVA UZVRAĆA UDARAC: Ruski vojnici pronašli hemijsko skladište terorista u Dumi!

vojska

Foto: intermagazin

Ruski vojnici pronašli su u sirijskom gradu Dumi skladište supstanci neophodnih za proizvodnju hemijskog oružja, saopštio je televizijski kanal Zvezda.

“Pronađene supstance, kao što su tiodihlikol, dijetanolamin, neophodne su za dobijanje sumporastog i azotastog iperita.”

“U skladištu je pronađen i balon s hlorom, isti kao onaj koji su teroristi koristili za režiranje visokotiražne lažne priče“, navedeno je u saopštenju.

FOTO: PRINTSCREEN/ZVEZDA

Televizijski kanal je naveo da je skladište napravljeno u podrumu stambene zgrade. Prema rečima stručnjaka jedinica za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Aleksandra Rodionova, laboratoriju su koristile terorističke organizacije koje su pod kontrolom držale ovaj grad.

BRITANSKI LIST ZALEDIO ZAPAD: Putin će rasporediti moćno oružje na jugu Srbije!

Prošle nedelje, agencija Sana je saopštila da je sirijska armija u naselju Aftris u Istočnoj Guti pronašla skladište s opremom neophodnom za pripremu otrovnih supstanci.

Zapad je ranije optužio Damask za hemijski napad na Dumu u Istočnoj Guti, što je SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj poslužilo kao izgovor za raketni napad na Siriju 14. aprila.

NAPAD JE PRIKRIVENA ASADOVA POBEDA: Nakon vazdušnih udara na Siriju možemo da izvučemo ovih SEDAM POUKA

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:TV Zvezda/Sputnjik)