MOSKVA PREDSTAVILA BESPILOTNU LETELICU BUDUĆNOSTI: Ameri ne mogu da poveruju da nešto takvo postoji (VIDEO)

bespilotna letelica

Foto: printscreen/youtube

Amerikanci tvrde da Rusi blefiraju kada govore o skorom uvođenju teške besiplotne letelice “Ohotnik” u naoružanje svoje armije.

Sa druge strane, najviši predstavnici ruskog vojno-industrijskog kompleksa su uvereni da će do 2020.godine prvi “Ohotnik” biti u operativnoj upotrebi, spreman da izvodi najsloženije borbene zadatke.

SKANDALOZNA IZJAVA UŽIVO NA HRT: U nedelju sledi oluja svih oluja! (VIDEO)

Izjave o konstruisanju teškog bespilotnog letećeg aparata “Ohotnik“ u ovom času nemaju realnu osnovu, ističe američki sajt Popular Mechanics, a prenosi Lenta.Ru. Američki sajt napominje da ruski vojno-industrijski kompleks ima u planu razvoj “Ohotnika“i da će se taj projekat intenzivirati tek na kraju kompletnog razvoja lovca 5. generacije Su-57.

Internet-sajt dalje navodi da će “Ohotnik“ biti napravljen po tehnologiji koja će mu obezbediti malu radarsku reflektivnost-vidljivost, i da će svoje naoružanje (bombe i rakete) nositi u unutrašnjim borbenim spremnicima, kao i kod klasičnih lovaca 5.generacije. Oplata bespilotnog aparata će biti napravljena od kompozitnih materijala.
Podsećamo da je ruska informativna kuća Interfaks napomenula da se ruski teški udarni dron „Ohotnik“ nalazi u završnoj fazi svog ispitivanja, i da se sledeće godine očekuje njegov prvi let, dok se od početka naredne decenije prvi primerci očekuju u naoružanju ruske armije.

Njegove glavne letno-taktičke karakteristike se za sada ne otkrivaju. Prema nekim osnovnim podacima koje su uspele da procure u javnost, osnovna konstruktorska baza za izradu ove letelice je šema tzv. “letećeg krila“.

“Ohotnik“ će dostizati masu od 20 tona, što je 2 puta više od npr. lovca MiG-29.

Njegova krstareća brzina leta će biti podzvučna (do 1,000 km/čas), dok će njegov maksimalni dolet iznositi 3.500km. Letelica će moći da se popne na visinu od 10.500 metara odakle će visoko-preciznim oružjem moći da uništava neprijateljske kopnene ciljeve i vrši operaciju izviđanja.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Srebrenica nije genocid, najteži genocid koji se desio od Drugog svetskog rata je „Oluja“

Ukupan budžet za razvoj ove letelice je procenjen na 1,6 milijardi rublji (oko 25,6 miliona dolara).

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Russia Beyond)