MOSKVA GRMI OD BESA: Ako krenete posledice će biti JEZIVE! (INFO)

predsednik

Foto: AP

Ruske novinske agencije prenose reči portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove koja je rekla da će moguća američka intervencija protiv sirijske vojske, koja se najavljuje kao mogući odgovor na rusko i Asadovo bombardovanje pobunjenika u Alepu, „dovesti do strašnih, tektonskih posledica ne samo na teritoriji ove zemlje, već i u cieloj regiji“.

Promena režima u Siriji, kazala je pritom, stvorila bi vakum koji bi „brzo ispunili teroristi svih vrsta“.

Napetosti u odnosima SAD i Rusije zbog Sirije eskalirale su nakon propasti primirja prošlog meseca, pri čemu su se velesile međusobno krivile za neuspeh primirja.

[adsenseyu4]

Snage sirijske vojske uz podršku ruskih vojnih aviona izvršile su veliki udar na delove severnog grada Alepa pod kontrolom pobunjenika.

Prema najnovijim informacijama, u subotu je napalm i fosfornim bombama pogođen stari deo Alepa, a burad puna bombi bacana su na bolnicu koju drži Sirijsko-američko medicinsko društvo. Žrtve se broje u desetinama.

Foto: pixabay /Dnevne.rs

Foto: pixabay /Dnevne.rs

Ranije je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov optužio Amerikance da štite džihadiste, ponajpre grupu koja je donedavno bila poznata kao Front al-Nusra, ali u Stejt Departmentu su njegovu optužbu ocenili apsurdnom.

[adsenseyu1]

Naime Lavrov optužio je rekao da SAD pokušavaju da poštede džihadističku grupu u Siriji, u slučaju ako im zatreba za svrgavanje sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Lavrov je rekao za BBC da su SAD prekršile obećanje i da nisu odvojili Džabhat Faht al Šam (nekadašnji al-Nusra front) i druge ekstremističke grupe od umerenih pobunjenika u Siriji.

„Oni još nisu u stanju ili ne žele da to učine. Verujemo da je plan da se poštedi al-Nusra front“, kazao je ruski šef diplomatije.

Prema njegovim rečima, SAD „nikada nisu dotakle Nusra front nigde u Siriji“.

(Dnevne.rs /EPK/ Izvor: jutarnji.hr)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]