MODRIĆ SE STIDI SVOJIH KORENA! Otkrivena strogo čuvana tajna: Lukin ujak JOVO DOPUĐ je svedočio u Haškom sudu protiv GOTOVINE!

ujak

Foto: REUTERS/Tatyana Makeyeva, Printscreen

Ujak Luke Modrića, kapitena Hrvatske i najboljeg igrača minulog Svetskog prvenstva, Jovo Dopuđ svedočio je pred Haškim tribunalom protiv ratnog zločinca generala Ante Gotovine!

Te činjenice su od Luke krili roditelji i porodica, pre svih otac Stipe, kao i mediji u Hrvatskoj.

Za vreme rata roditelji su sa Lukom izbegli u Zadar. Pitanje je da šta bi se desilo sa porodicom Modrić da se saznalo da je njegova majka Srpkinja iz Kruševa, a da je ujak major u vojsci Republike Srpske Krajine. Te činjenice su morale da se krije od malog Luke, to je bila strogo čuvana tajna.

KRAJ POLITIKE SEDENJA NA DVE STOLICE? Rusija upozorila Vučića u vezi Kosova!

Jovo Dopuđ je od 1991. do 1993. godine bio major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa.

Bliski je rođak Radojke Dopuđ, Lukine majke, a oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta prošle godine, kada je preminuo.

„PUT U NIĐE“: Đukanovićev megaprojekat vodi CG u provaliju!

Lukin ujak je 2008. godine bio svedok Haškog tribunala u postupku protiv generala Ante Gotovine. Tom prilikom je svedočio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva, a da je naređenje izdao lično Gotovina.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)