Ministar odbrane Crne Gore je danas u Prištini Kosovo nazvao “ISKRENIM PRIJATELJEM”, a ima i PORUKU ZA SRBIJU

Crna Gora

BOLNICA ILI ZATVOR: U Srbiji ovaj mizerni obrok nazivaju doručak za trudnice, a haos je tek počeo kada je šerovana gozba iz porodilišta u Minhenu (FOTO)

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, boravi danas u zvaničnoj poseti Prištini. Ovu priliku iskoristio je da Kosovo nazove “iskrenim prijateljem” Crne Gore, ali i da Srbiji uputi poruku. On je, naime, reakcije Srbije na slanje crnogorskih oficira na Kosovo nazvao emotivnim, a pitanje formiranja vojske Kosova ocenio kao “unutrašnju stvar susedne zemlje”.

Bošković je rekao da njegova zemlja ne želi da se umeša u “unutrašnje stvari Kosova”, kada je reč o pitanju transformacje Kosovskih bezbednosnih snaga i promene ustava.

Bošković se sastao sa ministrom Kosovskih bezbednosnih snaga, Rustemom Berišom, i tom prilikom rekao da će, kako se navodi, “dve zemlje nastaviti partnerstvo i da će Crna Gora pomoći zemaljama regiona integracije ka NATO”, prenela je prištinska Koha.

On je rekao da ova poseta Prištini ima za cilj da pokaže da je, kako je kazao, “Crna Gora iskreni prijatelj Kosova”.

DONALD TRAMP PRETI: Jačamo nuklearni arsenal dok se Rusija i Kina ne urazume

“Crna Gora se ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja (formiranje vojske) i očekuju da Priština sama reši ovaj problem”, rekao je Bošković.

Crnogorski ministar je kazao da će zastava Crne Gore biti podignuta i kao deo NATO na Kosovu.

On je, kako se navodi, takođe komentarisao reakcije Srbije kada su se dva pripadnika Crnogorske vojske pridružila KFOR-u na Kosovu, ocenivši da je reč o “emotivnoj reakciji Srbije”, te da je Crna Gora suverena država koja odluke donosi sama.

Beriša je rekao da je sa Boškovićem razgovarao o Jadranskoj povelji A5, te da je istakao da Priština veoma ceni partnerstvo sa Crnom Gorom.

BOLNICA ILI ZATVOR: U Srbiji ovaj mizerni obrok nazivaju doručak za trudnice, a haos je tek počeo kada je šerovana gozba iz porodilišta u Minhenu (FOTO)

Ovo je samo poslednji u nizu poteza koji su izazvali buru u Srbiji, budući da je Crna Gora nedavno posala svog vojnog atašea na proslavu obeležavanja “Oluje”, dana kada je sprovedeno etničko čišćenje nad pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)