MINISTAR ODBRANE CG: “Nismo izdali Srbiju, Kosovo je samostalna država”

more

Foto: printscreen/instagram

Odluka Crne Gore da pošalje dva oficira u misiju KFOR na Kosovu je ispravna i jedina moguća, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković za Radio Crne Gore.

On je saopštio da je ta odluka donesena iz pragmatičnih razloga u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti, prenosi Danas.

„Crna Gora nije izdala Kosovo, jer Kosovo nije deo Crne Gore već samostalna država, Crna Gora nije izdala Srbiju, jer Crna Gora nije deo Srbije da bi mogla da izda Srbiju“, poručio je Bošković, za Radio CG.

ĐOKOVIĆ JE PSIHOPATA I IDIOT: Poslanik Vladimir Đukanović izvređao srpskog tenisera (FOTO)

Izjavu ministra Vulina, koji je kazao da odluka Crne Gore o slanju vojnika na Kosovo nije prijateljska, Bošković je ocenio kao “emotivnu i ličnu”.

Bošković je podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je KFOR najveći garant stabilnosti i bezbednosti srpske zajednice na Kosovu.

„Ne vidim kako bi onda odluka Crne Gore mogla biti protiv toga ako je kompletna misija u cilju očuvanja srpske zajednice na Kosovu“, poručio je Bošković.

Italija pomaže istraživanje posledica NATO bombardovanja Srbije

Bošković je uoči NATO samita, koji će biti održan u Briselu 11. i 12. jula, na kojem će Crna Gora prvi put učestvovati kao punopravna članica, kazao da će neke od tema tog skupa biti nova komandna struktura NATO, integracije NATO snaga, izdvajanja za odbranu…

Bošković je ponovio da članstvo u Alijansi Crnu Goru godišnje košta 450.000 evra.

(Dnevne.rs/Izvor: Danas)