MILO ĐUKANOVIĆ: Izdao sam SPC jer su poslušnik ruskog imperijalizma i velikosrpskog nacionalizma

Foto:REUTERS / Slawomir Kaminski

Očigledno je problem Srpske pravoslavne crkve da svakoga ko nije poput njih, slepi poslušnik interesa ruskog imperijalizma, velikosrpskog nacionalizma i agresivnog svetosavlja koji promoviše SPC, proglašava izdajnikom, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Izdajnikom čega? Izdajnikom njihovih interesa. Da, taj sam”, rekao je Đukanović, preneo portal IN4S.

Đukanović je to rekao povodom izjave mitropolita Amfilohija da je “predsednik Crne Gore, u borbi protiv ruskog imperijalizma postao ‘igračka’ u rukama zapadnoevropske, američke i NATO imperije”.

DRŽALI JE DVE GODINE KAO ROBA: Jelenu (28) vezali lancem, terali je da jede izmet, mokrili joj u usta, kleštima joj čupali nokte…(UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Đukanović kaže da se u sličnom kontekstu može protumačiti i izjava patrijarha srpskog Irineja, da je Crna Gora “istorijski srpska zemlja – srpska Sparta”.

Crnogorski predsednik smatra da takve izjave služe da otežaju put Crne Gore ka emancipaciji i prihvatanju vrednosti moderne Evrope.

Foto: REUTERS / STEVO VASILJEVIC

“Ovo su gluposti koje pokušavaju da ometu Crnu Goru na putu njene emancipacije i usvajanja standarda koji će nas učiniti sastavnim delom savremenog društva Evropske unije”, naveo je Đukanović.

(Dnevne.rs/Izvor: Balkanspress.com)