MILIONI SU U IGRI: Sprema se još jedan ANTI-SRPSKI FILM u komšiluku

film

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pokrenuo je inicijativu da se u vrhunskoj produkciji i najvišim svetskim standardima snimi igrani film o opsadi Sarajeva. Grad Sarajevo bio bi, prema poznatim poslovnim modelima, sufinansijer projekta, uz podršku drugih nivoa vlasti, privatnog sektora i stranih partnera.

Pre nego što je juče obznanio ideju, razgovarao je i s poznatim rediteljima. Jedan od susreta na kojem je ideja ocenjena odličnom, bio je i nedavno na svečanosti u jednoj ambasadi, gde su podršku ideji dali i federalni premijer Fadil Novalić, direktori velikih državnih preduzeća, koja će dati novac…

– Sarajevo zaslužuje da dobije relevantan, istorijski tačan, vrhunski, svetski igrani film o opsadi, najdužoj u poznatoj istoriji ratovanja. Film je snažan mehanizam kolektivnog pamćenja, mi smo grad filma, jednog od najvećih evropskih filmskih festivala i ovo je projekt oko kojeg se možemo okupiti – rekao je Skaka.

Film će se raditi na nivou vrhunske svetske produkcije. Izdvojiće se novca koliko god bude potrebno da kvalitet filma bude dostojan događaja kakav je opsada Sarajeva. Još nije poznato koliko će sve koštati, ali milioni su u igri.

RAMUŠ HARADINAJ USRED EMISIJE ZAPRETIO SVEDOCIMA: Propevali su pred tužilaštvom, a ja sam se branio ćutanjem (INFO)

Takođe Grad je kontaktirao određene nivoe vlasti i da postoji volja da učestvuju u projektu. U nerednom periodu obaviće intenzivne razgovore sa stručnjacima iz oblasti filma i marketinga kako bi što bolje realizovali projekat, a saznajemo da je reč i o domaćim i o stranim partnerima.

     

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: Avaz.ba)