Londonski Del Boj pronađen izboden nožem u svom stanu

auto
Jedan od najpoznatijih vlasnika noćnih klubova u Velikoj Britaniji, 70-godišnji Dejvid Vest, pronađen je mrtav u svom domu u centru Londona. Pretpostavlja se da ga je nožem izbo njegov sin, koji se zove isto kao on, prenosi “Dejli mejl”.

Dejvid Vest stariji, u javnosti poznat i kao lord od Holslija, što je titula koju je svojevremeno kupio preko interneta, karijeru je započeo kao prodavac na pijaci, a onda je pokrenuo porodični biznis s duvanom u Belgiji.

[adsenseyu4]

Tokom 80-ih godina prošlog veka, Vest je unajmio autobus na sprat iz kog je u Kaleu, lučkom gradu u Francuskoj sa kojim je Britanija povezana Lamanšom, vrlo jeftino prodavao cigarete i alkohol. Tu svoju biznis ideju je prodao jednom od najvećih britanskih maloprodajnih lanaca, nakon čega je počeo da se bavi ugostiteljstvom, po čemu je postao poznat u Londonu.

Dejvid Vest pored jednog od svojih automobila

U jednoj uličici blizu Trga Pikadili otvorio je noćni klub “Hej Džo” i restoran “Abrakadabra”, a tada je u javnosti počeo da se pojavljuje u ekstravagantnim odelima, što je postalo njegov zaštitni znak.

Vest je uvek bio okružen mladim devojkama koje su svake večeri igrale u njegovom klubu, a družio se i sa značajnim osobama iz britanskog javnog života.

Dejvid Vest je bio poznat po svojim ekstravagantnim odelima
[adsenseyu4]

Kao žestoki protivnik zabrane pušenja, pokušao je da zaustavi proces donošenja ove odluke tako što je angažovao Šeri Bler, suprugu tadašnjeg britanskog premijera, Tonija Blera. Vest se družio i sa bračnim parom Bekam.

Sin Dejvida Vesta je uhapšen i pred sudom bi trebalo da se pojavi u ponedeljak, a motiv ubistva za sada nije poznat.

(blic)