LIDER grupe Ahrar el Šam PRETIO PUTINU SMRĆU, pa ga suhoji sravnili sa zemljom (INFO)

SU-30SM

Foto: Marina Lystseva

Kao rezultat vazdušnih napada ruske avijacije u provinciji Homs likvidirana je teroristička grupa Ahrar el Šam, predvođena Abu Bakr el Šišanijem, saopštio izvor iz sirijske vojske

Lider terorističke grupe Ahrar el Šam, Abu Bakr el Šišani, poreklom iz Čečenije, ubijen je u sirijskoj provinciji Homs tokom akcije ruske avijacije, potvrdio je predstavnik sirijske vojske.

„Kao rezultat vazdušnih napada ruske avijacije u provinciji Homs likvidirana je teroristička grupa Ahrar el Šam, predvođena Abu Bakr el Šišanijem“, saopštio je izvor iz sirijske vojske.

Nedavno je sirijska nacionalna agencija SANA saopštila da je sirijska vojska ubila još jednog od lidera te organizacije. U pitanju je šeik Omar Mustafa el Hodr i njegov pomoćnik Haled Abu Anas.

Ahrar el Šam je krupna teroristička organizacija koja funkcioniše u sastavu Džeiš al-Fath, a po veličini je odmah iza Nusra fronta. Ova teroristička organizacija učestvovala je u napadima prilikom okupacije severozapada Sirije, u provincijama Erih, Idlib i Džisr el Šugur. Prilikom okupacije teroristi su izvršavala masovna nasilništva nad stanovništvom.

[adsenseyu1]                     [adsenseyu1]

(Kurir)