LETOVANJE U ALBANIJI JE JEFTINO: A kada čuju SRPSKI jezik…

more

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Mnogi građani sa juga Srbije ovog leta su otkrili turističke potencijale Albanije i odlučili da leto radije provedu u Draču ili Sarandi

Tako su Srbi ovog leta mahom menjali dosadašnje omiljene destinacije u Crnoj Gori, Turskoj ili Grčkoj.

Aleksandar Nićiforović kaže da je imao brojne predrasude, ali sada planira ponovo da letuje u Albaniji .

[adsenseyu5]

Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara priznaje da je pre polaska imao određene predrasude o Albaniji i Albancima i da nije imao nikakvu predstavu o lepotama njenog primorja.

Idem ponovo! “Taj stav sam promenio prvog dana. Plaže su čiste, cene u kafićima i restoranima niže nego u Pazaru, ugostitelji i stanovništvo ljubazni, posebno prema nama iz Srbije. Stariji čak govore srpski i rado ćaskaju sa gostima iz naše zemlje. Apsolutno niko ne obraća pažnju ili priča o politici”, kaže Aleksandar.

OBUKLI I SPREMILI IVANKU ZA SAHRANU: Kada su pomerili poklopac kovčega, svu su se zaledili od šoka!

Ovaj mladić ističe i da je letovao u brojnim zemljama, ali da mu je Albanija za kratko vreme prirasla srcu i da je ispred i Crne Gore i Grčke.

“U septembru sa prijateljima ponovo idem i jedva čekam”, priča Nićiforović.

NOVI ZAKON O SAOBRAĆAJU: Vozači, više nećete smeti da radite ništa od ovoga! (INFO)

Koliko ih je Albanija i Drač, omiljena destinacija Novopazaraca u toj zemlji ovog leta, opčinila govori i podatak da je jedna porodica odlučila da kupi stan u tom gradu na obali Jadrana.

“Toliko smo oduševljeni morem, dugom peščanom plažom, dobrim ljudima da već razgledamo ponude u agencijama za nekretnine kako bismo kupili stan. Verujemo da je to dobra investicija, imaju ogromne turističke potencijale i verujemo da će Drač sledećih godina biti jedna od top destinacija. Sigurno da ćemo mi svakog leta biti tamo”, priča sredovečni bračni par.

Jedna od agencija iz Novog Pazara koja je ovog leta imala ponude za albansko primorje kaže da je ovog leta vladalo veliko interesovanje za tu destinaciju.

[adsenseyu1]

”Nudili smo hotel koji je na samoj plaži, tu je i bazen, sobe su odlične, većinom sa pogledom na more, hrana sjajna i zaista su svi naši klijenti bili prezadovoljni, pre svega odnosom cena–kvalitet. Pun pansion, bez ikakvih doplata za ležaljke ili nešto drugo za deset noćenja je iznosio 390 evra “, priča Nereska Biberović iz ove agencije.

I u drugim turističkim agencijama potvrđuju da je ovog leta znatno povećan broj Novopazaraca koji su odmor proveli u Albaniji.

“Uglavnom se radi o onima koji su ranije letovali u Crnoj Gori, tačnije Ulcinju. Oni su se sada odlučili za Albaniju, jer su cene pristupačnije, plaže su prelepe, domaćini ljubazni. Hoteli su na samim plažama, a i put do Drača je odličan i stiže se brže nego do crnogorskog primorja”, kaže Redžep Korać iz jedne od agencija.

KOMPLETAN MESEČNI HOROSKOP ZA SEPTEMBAR 2017: Jednu pogrešnu odluku skupo ćete platiti! (ASTROLOGIJA)

Pune ruke posla i ovog leta imaju vlasnici turističkih agencija u Preševu i Bujanovcu, jer je broj onih koji putuju u Albaniju sa ovih prostora za 35 odsto veći nego lani.

Ipak, u jednoj od vranjskih agencija ističu da Srbi sporadično odlaze na albansko pimorje i da su im tradicionalno glavne destinacije Grčka, Tuska i Jadransko more.

NEDELJNI HOROSKOP OD 28. AVGUSTA DO 3. SEPTEMBRA 2017 (LJUBAV, KARIJERA, ZDRAVLJE)

Uprkos rovitim političkim odnosima sa balkanskom zemljom podno Prokletija, na 362 klometra duge obale Jadranskog i Jonskog mora u Albaniji letovalo je pedesetak turista iz Vranja, Vladičinog Hana, Surdulice i Bosilegrada.

“Pvi put sam u julu sa porodicom deset dana proveo u Draču i nismo se pokajali. Plaže su čiste i uređene. Domaćii su veoma ljubazni, gostoljubivi i predusretljivi. Cene aranžmana primerene su našem standardu. Letovanje u sopstvenoj režiji košta nas ukupno 1.000 evra. Verovato i iduće godine odlazimo u Albaniju”, zadovoljan je Z.J. iz Vladičinog Hana.

U hotelima sa četiri zvezdice u Draču desetodnevni aranžman košta od 260 do 370 evra. Deca do 6 godina letuju besplatno.

[adsenseyu1]

“Priuštili smo sebi da sa porodicom boravimo 15 dana u Sarandi, biseru Jonskog prmorja u Albaniji. Prelepa priroda, odlična klima, a cene povoljne. Hrana izvrsna, obroci obilni i ukusni. Plaže su uređene, kamenite ili peščane. Prava destinacija za odmor”, priča Marija Aleksandrović iz Surdulice.

Spski turisti tvrde da se u albanskim prmoskim mestima trude da budu na usluzi gostima. Sporazumevanje je uglavnom na engleskom jeziku. Mnogi znaju italijanski i srpski. Srbi tvrde da su Albanci sjajni domaćini njima i turistima iz Nemačke, Francuske i Rumunije.

UDALA SE NATAŠA BEKVALAC: Evo kako je izgledala za NAJLEPŠI DAN (FOTO)

“Letovanje u Albaniji je bezmalo upola jeftinje nego u Grčkoj. Piće, kafa, ishrana, slatkiši u restoranima su za 30 odsto povoljniji nego u gčkim letovalištima. Vidi se da Albaija sve više osvaja evropske turiističke stadarde”, priča M. Zarev iz Bosilegrada.

Menadžer jedne agencije u Bujanovcu Kastriot Jakupi podseća da iz Gnjilana do kraja septembra postoji organizovani prevoz za sve destinacije u Albaniji.

OTADŽBINA JOJ JE U SRCU: Ceca na koncertu u Sloveniji pokazala koliki je PATRIOTA (FOTO) (VIDEO)

U najekskluzivnijem mestu za letovanje u Sarandi cena kompletnog aranžmana sa prevozom i punim pasionom za šest dana kretala se od 275 evra u julu do 225 u septembru. Pun pansion sa 6 noćenja i prevozom od Gnjlana u Darču košta 180 eva.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/b92.net/Izvor: Blic.rs)

[adsenseyu2]

1 Comment on "LETOVANJE U ALBANIJI JE JEFTINO: A kada čuju SRPSKI jezik…"

  1. koliko kosta 6 dana za dve osobe i vlastiti prevoz ako je moguce

Comments are closed.