KREMLJ POTVRDIO GREŠKU: Televizija slučajno emitovala nacrt Putinovog tajnog oružja (VIDEO)

plan

Foto: Screenshot

Kremlj je potvrdio danas da su greškom procurili neki tajni podaci kada su ruske TV stanice objavile sliku nacrta nukleranog torpeda, namenjenog za obalsku borbu protiv neprijatelja

MOSKVA – Kremlj je potvrdio danas da su greškom procurili neki tajni podaci kada su ruske TV stanice objavile sliku nacrta nukleranog torpeda, namenjenog za obalsku borbu protiv neprijatelja.

Za vreme sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina sa oficirima u Sočiju, gde se raspravljalo o razvoju ruskih vojnih potencijala, jedan broj televizijskih ekipa bile su u mogućnosti da uhvate snimke papira, koji nije bio za javno objavljivanje.

Prezentacija crteža nove nuklearne podmornice pokazuje da je ona osmišljena da zaobiđe NATO radare i sve sisteme protivraketne odbrane, kao i da napravi štetu na ekonomskim postrojenjima na neprijateljskoj obali.

[adsenseyu1]

U fusnoti je napisano da bi detonacija radiokativnog torpeda izazavala radioaktivnu kontaminaciju na velikom području, što bi osiguralo da se ono ne koristi za vojne, ekonomske i druge aktivnosti za dugo vremena.

Prema nejasnim informacijama uz slajd, torpedo je označen kao samohodno podvodno vozilo sa dužinom kretanja od 10.000 kilometara i funkcionisanjem na dubini od 1.000 metara.

Ostalo je nejasno da li se takav sistem zaista razvija, ili je samo hipotetička pretpostavka, prenosi Raša tudej.

Portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov je potvrdio da su na snimcima procurili neki tajni podaci i da su zato povučeni sa internet stranica tih televizija.

[adsenseyu1]

(Tanjug)