KREĆE HAOS U BUDVI: Situacija izmiče kontroli! Kamenice lete na sve strane (VIDEO)

Budva

Foto: YoutubePrintscreen/Portal Radio Televizija Budva

Novi incidenti u Budvi između pristalica dosadašnje vlasti (koja sebe i dalje smatra legitimnom) i policije. Policijski inspektor se razvlačio sa demonstrantom, a onda građani pojurili inspektore, letele kamenice… Ima i povređenih!

Službenici privatnog obezbeđenja nisu dozvolili funkcionerima Marku Careviću i Krstu Radoviću da uđu u zgradu Opštine Budva. Njih dvojicu je smenila “nova većina” u Budvi, kako sebe nazivaju Demokratska partija spocijalista i još neke stranke, ali oni sebe smatraju i dalje legitimno izabranim predstavnicima građana i žele da se vrate na svoja radna mesta.

Crnogorski mediji javljaju da su službenici privatnog obezbeđenja izgurali Carevića iz zgrade.

Pripadnici privatnog obezbeđenja koji su u zgradi Opštine puštaju isključivo zaposlene koji su na spisku. Nije omogućen ulaz ni građanima.

Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije.

Negde oko podneva dogodili su se ozbiljniji incidenti

U jednom trenutku su poletele i kamenice, kada je neko od građana ispred zgrade opštine rekao da je policija počela sa primenom sile. U incidentima je povređen jedan mladić.

Upravo Vršilac dužnosti predsednika Opštine Vladimir Bulatović zatražio je od angažovanog obezbeđenja da spreči ulazak svih osoba, osim onih koji su navedeni na posebnom spisku, obzirom na, kako je naveo, “dopise Specijalnog državnog tužilaštva i potrebe izuzimanja dokumentacije po tri različita predmeta, kao i najavljena protestna okupljana, te nasilne upade u prostorije Opštine Budva proteklih dana”.

– Nakon dolaska na posao, isti su dužni da dostave spisak zaposlenih u svojim oragnizacionim jedinicama, koji će biti proslijeđen službi obezbeđenja – naveo je Bulatović u dopisu.

Smenjenim čelnicima Opštine Marku Careviću i Krstu Radoviću, kako se navodi, ulazak u zgradu je zabranjen.

– Napominjem da zbog specifičnosti situacije nije dozvolje ulaz u prostorije skupštinske službe do daljnjeg ni odbornicima ni poslanicima, bez obzira na političku pripadnost i način na koji se legitimišu – naveo je Bulatović.

Dodao je da će prostorije građanskog biroa biti otvorene za stanovnike Budve čim se steknu ulosvi za njihovo bezbjedno korištenje.

Dosadašnja opozicija, predvođena Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića u Budvi, zajedno sa još nekim partijama i samostalnim odbornikom Stevanom Džakovićem, koji je nekada bio deo političkih organizacija koje su na vlasti u Budvi, održala je sednicu u jednom hotelu na kojoj je smenjena gradsku vlast, koju predvode stranke prosrpske orijentacije.

Jedni druge optužuju za kriminal i korupciju. Dosadašnja vlast, koja i dalje sebe smatra legalnom i legitimnom, odbila je da dozvoli odražavanje te sednice u prostorijama opštine, pa su DPS i druge stranke, koje sebe nazivaju nova većina u SO Budva – održale “gerilsku” sednicu u hotelu i za v.d. gradonačelnika izabrali su Vladimira Bulatovića iz Crnogorske stranke. Carević (Demokratski front) i Krsto Radović (Demokrate) zajedno sa svojim saradnicima blokirali su ulaz u opštinu.

“Nova većina” je poslala policiju da joj omogući da uđe u prostorije opštine, što je izazvalo incidente.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Mondo)