KRAJ ŠKOLOVANJA OBELEŽILI VANDALSKIM PONAŠANJEM: Osnovci u Podgorici gađali zgradu upaljenim bakljama, policija sprečila veće incidente (VIDEO)

škola

Foto: printscreen/youtube

U podgoričkom naselju Donja Gorica na zgradi osnovne škole “Vlado Milić” izgoreo je deo izolacije nakon što su učenici gađali zgradu upaljenim bakljama i petardama.

Policija je sprečila moguće veće incidente jer je došla na poziv Uprave škole, čiji su članovi, zaključani u zgradi, posmatrali kako učenici gađaju ulaz i fasadu. Direktorka škole je prijavila policiji više svršenih osnovaca i starijih mladića, ali i nekoliko trinaestogodišnjaka, koji zbog godina ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Iz uprave škole su rekli da su polumaturanti i manji broj učenika nižih razreda proslavljali kraj školske godine paljenjem baklji na školskom poligonu.

TEŽAK INCIDENT NA VMA: Bolničar ispustio teško bolesnu ženu, pa udario pesnicom u glavu njenog sina (FOTO)

Direktorka škole Biljana Ćulafić ispričala je kako se sve odigralo.

– Đaci su započeli bakljadu, koja je poslednjih nekoliko godina tradicionalna na poligonu škole. U tom trenutku niko decu nije dirao. Mi smo bili ispred da to ispratimo. Potom je rulja krenula prema ulaznim vratima i počeli su da bacaju baklje i druga pirotehnička sredstva prema školi. Mi smo se povukli u školu – priča Ćulafićeva.

Nakon što je policija stigla, đaci su se povukli uz uvredljive povike policajcima. Direktorka je dala izjavu u policiji i sad se čeka njihova reakcija. Uprava škole je skrenula pažnju na to da deca nisu mogla sama kupiti skupa pirotehnička sredstva.

NIKADA GA NE BISTE PREPOZNALI: Danas je veliki Vučićev protivnik, a u mladosti je izgledao ovako (FOTO)

U školi tvrde da su među napasnicima bila i deca koja nisu njihovi učenici. Problem je nastao kada je grupa đaka sa bakljama i petardama krenula prema deci koja su bila ispred ulaza škole i nastavnicima koji su gledali šta se dešava.

Nakon toga su se, tvrde, svi zatvorili u školu, odakle su pozvali policiju i posmatrali šta se dešava ispred, strahujući da se neko ne povredi. U tom trenutku je neko bacio baklju na sims iznad ulaza, a plamen je zahvatio novu fasadu.

ČULE SE DETONACIJE

Meštane Ulice Ivana Milutinovića u Podgorici i u petak su, posle 10 časova, uznemirile detonacije. U parku pored Sportskog centra “Morača” grupa, kako meštani veruju, učenika, proslavljala je kraj školske godine.

ULTIMATUM IZ EU – OD SRBIJE SE OČEKUJE SAMOUBISTVO: Ovih 7 uslova treba da ispunimo i nestanemo!

Ono što je međutim, izazvalo revolt stanara obližnjih zgrada jeste način na koji su mladi “slavili”. Čitav park je bio u oblaku dima zbog upotrebe velike količine pirotehničkih sredstva. Pojedinci su bacali petarde, palili baklje…

Građani tvrde da su mladi udarali u bubnjeve i skandirali “preko Morače”

(Dnevne.rs/Izvor: Balkanspress.com)