KRAJ POLITIKE SEDENJA NA DVE STOLICE? Rusija upozorila Vučića u vezi Kosova!

Yamala

Foto: Rojters

Stav poslanika Državne dume Sergeja Železnjaka o pregovorima Beograda i Prištine može se smatrati zvaničnim stavom Moskve koja se protivi sporazumu koji se priprema u Briselu, ocenio je danas dopisnik ruskog Komersanta sa Balkana Genadij Sisojev.

Sisojev je agenciji Beta rekao da se verovatno po prvi put može govoriti da se Moskva tako direktno izjašnjava protiv sporazuma Beograda i Prištine koji se priprema u Briselu.

“Moskva se ne samo protivi tome nego i upozorava Beograd na moguće negativne posledice tog koraka”, rekao je Sisojev.

„PUT U NIĐE“: Đukanovićev megaprojekat vodi CG u provaliju!

Po njegovim rečima, Moskva je ubeđena da će nakon postignutog sporazuma biti dezavuisana rezolucija 1244 Saveta bzebednosti UN, da se otvara put i Kosovu i Srbiji prema NATO, kao i da se povećava opasnost dalje dezintegracije Srbije.

“U suštini, ključni razlog zbog kojeg Moskva namerava da spreči postizanje sporazuma ovakvim alarmantnim izjavama je moguće ubrzavanje približavanja Kosova i Srbije Alijansi. Takve alarmantne izjave stavljaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji vodi pregovore sa liderima Kosova, faktički u pat poziciju”, rekao je Sisojev.

On je ocenio da ukoliko Vučić prihvati sporazum rizikuje pogoršanje odnosa sa Rusijom, a ukoliko ne potpiše – može da očekuje zamrzavanje odnosa sa EU. “To će onda biti kraj politike sedenja na dve stolice”, zaključio je Sisojev.

AGONIJA SRPSKIH GIMNAZIJALACA U ŠPANIJI: Sede u autobusu, povraćaju, nemaju ni dinara…

Železnjak je pre dva dana rekao da Rusija neće podržati ;separatni ;sporazum ;o kojem se razgovara u Briselu izmedju Beograda i Prištine.

Kako je preneo Sputnjik on je uoči jučerašnje runde dijaloga u Briselu rekao da “separatni dogovor sa samoproglašenom Prištinom, na koji spoljnopolitička služba EU prisiljava vlasti Srbije, ima za ;cilj da ;dokumentuje podelu Srbije na kosovsko-albanski i srpski deo” a da će sledeći korak biti pretvaranje oba ova dela u protektorate NATO.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)